November 10, 2017

GELORA LAGU TAK TUN TUANG

GELORA LAGU TAK TUN TUANG - Tiba-tiba lagu ni jadi viral pulak. Bukak je Youtube, ada yang cover atau parodikan lagu Tak Tun Tuang ni. Auni ada baca yang lagu ni lagu Minang tapi tak tahu la sahih ke tidak. Tak faham pun maksudnya lagu ni cuma ianya seronok di dengar walaupun a quite annoying. Haha!

Lagu ini dinyanyikan oleh Upiak Isil, artis Minang. Sumatera Barat. Banyak jugak lah lagu dia dalam Youtube tu. Kalau tengok video klip dia macam orang kurang waras, tapi ada satu video klip Upiak Isil ni yang nampak normal tau. So dia buat video klip ala-ala orang tak betul tu sekadar hiburan je.


By the way, apa maksud Tak Tun Tuang? Kalau korang nak tahu, takde maksud pun. Tak Tun Tuang tu macam bunyi alat muzik je. Haaa gitu.. macam korang main drum la.. Ehh meh Auni share lirik Tak Tun Tuang yang tengah viral ni.

-------------------------------------------------------------------
LAGU : Tak Tun Tuang
ARTIS : Upiak Isil

Aku belum mandi... tak tun tuang.. tak tun tuang...
Tapi masih cantik juga... tak tun tuang.. tak tun tuang...
Apalagi kalau sudah mandi... tak tun tuang.. tak tun tuang...
Pasti cantik sekali...

Kalau orang melihatku... tak tun tuang...
Badak aku taba bana... tak tun tuang.. tak tun tuang...
Tapi kalau langsuang di idu... tak tun tuang...
Astaghfirullah baunya...

Kalau cowok ganteng yang lewat aku acuah je nyeh...
Kalau apak gaek yang lewat aku aniang je nyeh...

Yang penting indah manggaduah urang... tak tun tuang...
Walau acok galak surang... tak tun tuang.. tak tun tuang...
Walau sangko urang awak dalang... tak tun tuang...
Tapi hati isil sanang...

-------------------------------------------------------------------

Semoga terhibur ye korang ! Selamat petang :)

7 comments:

  1. Dah dengar lagu ni...pening akak denagr...

    ReplyDelete
  2. Lagu ini memang lagu Minang. Akak faham lirik dia sikit-sikit sebab ada keturunan Minang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minang belah sumatera tak sama dengan minangkabau ke?

      Delete
  3. Memang best lagu ni. Kaklong pun banyak kali ulang2 dengar. :D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.