SINOPSIS DRAMA TITIAN CINTA (TV3)

SINOPSIS DRAMA TITIAN CINTA (TV3) - Akasia yang ditayangkan baru-baru ini mungkin tidak begitu menarik minat penonton. Mungkin jua sebab pelakon dia Aliff Aziz yang pernah hangat dengan isu tut tut tut?

So, peminat Akasia boleh tarik nafas lega sebab drama sebelum ini dah habis dan dah digantikan dengan drama terbaru lakonan Zul Ariffin dan Farah Nabilah yang berjudul Titian Cinta.


JUDUL : TITIAN CINTA 
TARIKH / MASA : 11 September 2017, jam 7 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
PENULIS NOVEL : Ridhya Iman 
PENGARAH : Heykal Hanifah
TERBITAN : Zamriez Golden Pictures
PELAKON : Zul Ariffin, Farah Nabilah, Daler Yusuf, Tisha Shamsir, Dian P. Ramlee, Marisa Yasmin

SINOPSIS TITIAN CINTA 
Kisah cinta diantara Umar Harris dan Rahadatul Aisy. Aisy pernah dihalau bagai kucing kurap oleh suaminya sendiri kerana termakan hasutan dan fitnah dari Sofia. Aisy kemudian membawa diri ke London.

Setelah 4 tahun merantau di bumi London, Aisy pulang ke tanah air dengan nekad mahu menuntut janji yang pernah dilafazkan oleh sang suami. Kepulangan Aisy memang dinantikan Harris yang menyesal dengan tindakan.

Kerana cemburu, dia sanggup menghina isteri sendiri. Dia gagal mengawal panas baran dan sanggup menyakiti tubuh badan isterinya. Harris ingin menebus khilafnya. Dia mahu menebus semuanya.


Pelbagai cara dilakukan oleh Harris untuk memikat semula hati Aisy. Penerimaan Harris terhadap kekurangan dirinya buatkan Aisy akur pada jodoh dan ketentuan Ilahi.

Saat bahagia menjelma, mendung datang lagi. Pelbagai dugaan menimpa mereka. Aisy tidak dapat mengandung. Kehadiran semula Sofia menempel cinta Harris. Campur tangan ibu mertua Aisy memburukkan keadaan. Kemunculan Rayyan, lelaki tampan bermata hazel membuatkan Harris dihambat rasa cemburu yang tak bertepi.

Siapakah Rayyan sebenarnya di hati Aisy? Akankah bahagia menjadi milik mereka nanti? Mampukah titian cinta mereka yang sudah retak menanti belah itu dicantum kembali? Atau, mungkinkah Rayyan layak menjadi pengganti?

NOTE : Drama mungkin banyak bercanggah dengan sinopsis :)

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)