SINOPSIS DRAMA RAISHA (TV3)

SINOPSIS DRAMA RAISHA (TV3) - Tengok iklan, cerita ni macam best sebab ramai pelakon yang best-best. Korang layan tak drama-drama ni? jangan lupa saksikan drama berepisod Raisha di slot Lestary TV3 ! Drama ini menampilkan Diana Danielle sebagai watak utama.


JUDUL : RAISHA
HARI / MASA : Bermula 21 September 2017, Rabu & Khamis, 9.00 malam
SIARAN : Slot Lestary TV3
SKRIP : Mufid Suhaimi & Next Scene Team
PENGARAH : Nizam Zakaria
TERBITAN : OrangeTree Production Sdn Bhd
PELAKON : Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Taib Zamannuri, Puteri Aishah, Ariff Aziz, Aishah Azman, Tash Yong, Abil, Tunku Hanis, Megat Amir, Adam Lee, Rais Hazlin, Laila Nasir, Noniswira, Ridzuan Hashim, Kismah Johari, Zarina Zainuddin, Rahim Jailani, Aishah Atan, Tunku Hanis, Putra Amaris, Ainin Batrisya

SINOPSIS RAISHA 
Mengisahkan seorang gadis materialistik bernama Raisha yang lahir dalam keluarga yang serba sederhana. Ibu bapanya, Samsudin dan Arfah yang telah berkahwin lebih 10 tahun, awalnya tidak dikurniakan zuriat. Setelah lama menunggu, akhirnya Arfah mengandung dan melahirkan Raisha.

Ketika Raisha berumur 7 tahun, Arfah ditimpa kemalangan dan meninggal dunia. Tragedi ini memberi impak yang amat dalam kepada Raisha dan juga bapanya.

Walaupun kehidupan Raisha di kampung serba kekurangan, Samsudin sentiasa memberikan pakaian dan barangan yang elok untuk anaknya itu. Masa berlalu dan Raisha sudah pun meningkat dewasa. Raisha membesar menjadi seorang yang kuat memberontak apabila permintaannya tidak diturutkan. kerana dari kecil dia sudah dimanjakan. Perkara itu membuat mereka tidak sehaluan dan selalu mengadu di kubur Arfah.

Sifat Raisha yang manja itu semakin menjadi-jadi setelah dia melanjutkan pelajaran di pusat pengajian tinggi swasta. Dia merasakan kebebasan tanpa pengawasan bapanya. Di Kuala Lumpur, Raisha telah berkenalan dengan pelbagai jenis orang dari golongan kaya dan golongan dari industri fesyen.

Dengan berbekalkan kecantikan yang ada padanya, Raisha sentiasa ditawarkan untuk menjadi peragawati. Kehidupannya mulai liar dan suka ke kelab malam. Dia juga menjadi perempuan simpanan bapa rakannya, Melly. Kebahagiaan bersama bapa Melly yang dirasakan oleh Raisha tidak lama selepas hubungannya dengan bapa Melly dapat dihidu oleh ibu Melly.

Selepas memutuskan hubungan dengan bapa Melly, Raisha telah menjalinkan hubungan dengan Putra yang merupakan seorang playboy. Dirinya ditipu sekali lagi, namun Raisha tidak insaf.

Dia meneruskan kehidupannya sebagai gadis liar demi duit. Bagaimanakah kesudahan kehidupan Raisha? Dapatkah Raisha memperbaiki kehidupannya?

SUMBER : MYINFOTAIP

3 comments:

  1. semalam ada tengok. taksabar nak tunggu next episod😁

    ReplyDelete
  2. Mmg best 1st episod pon dah geram tgk zarina kan.. ni belum Raisha dah besar nnti

    ReplyDelete

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)