LUPAKAN TENTANG ADSENSE, TERUSKAN MENULIS

LUPAKAN TENTANG ADSENSE, TERUSKAN MENULIS - Auni memang tak suka nak rasa give-up untuk benda-benda remeh ni, tapi sebab terlampau geram, rasa macam give-up nak menunggu dan berharap.

Alkisahnya, Auni baru lulus adsense, dapatlah kumpul $3.41 sebelum tukar domain. Lepas tukar domain, semua iklan tak muncul, rasa sedih sangat. Lepas tu ramai yang menenangkan Auni, diorang kata adsense lambat timbul tu perkara biasa lepas tukar domain.

Image result for adsense

Ini minggu ke-3 Auni guna domain. Tapi tak ada satu respon pun dari pihak Adsense. Sedih gila kot. Lagi sedih bila tengok blog kawan-kawan yang iklan Adsense tu menari-nari je. Hmm.. Auni kan jobless, so Adsense tu kira harapan jugak la untuk edisi menabung. Nak harap nuff macam dah tak ada harapan je. Haha!

Jadi, bila fikir-fikir jadi stress. Lepas tu dah lari niat asal tentang menulis ni. Bukan lagi satu passion, hanya nak cari duit je. Disebabkan lari niat tu, jadi stress. Takde aura positif langsung.

So, Auni dah move-on, dah let go perasaan menagih Adsense ni. Ada rezeki ada lah kan? Yang penting, rajin menulis.

Terima kasih sudi baca.
LUPAKAN TENTANG ADSENSE, TERUSKAN MENULIS LUPAKAN TENTANG ADSENSE, TERUSKAN MENULIS Reviewed by Tunsha Ayunie on August 07, 2017 Rating: 5

8 comments

  1. Xpelaaa...mungkin belum rezeki...
    teruskan menulis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, kena kembali pada niat asal. Minat untuk menulis.

      Delete
  2. aida try apply adsense.
    dpt. tapi ntah la. mcm x aktif.
    ada, ada la kan :) rezeki ada di mana2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pergi kat setting adsense kot ^_^

      Delete
  3. Hehehe.. sama la kite, tak lulus2 jugak lagi.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukar domain terus adsense diam, kecik ati kite wakkk..

      Delete
  4. TAHNIAH DH DOMAIN SENDIRI..KENA APPLY ADSENSE SEMULA KOT

    ReplyDelete
  5. kena apply semula rasanya. ada blogger pernah alami benda sama. entri blogger syed ni mungkin membantu.

    http://www.seorangsyed.com/2017/04/permohonan-semula-google-adsense-bagi-domain-baru.html :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.