LAZADA MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST - Tunsha Ayunie Punya Belog

August 26, 2017

LAZADA MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST

LAZADA MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST - Sempena Hari Kemerdekaan yang akan tiba beberapa hari lagi, Lazada Malaysia telah membuat satu contest untuk para blogger. Hadiahnya agak lumayan. Contest ini bermula dari 21 Ogos 2017 hingga 31 Ogos 2017.

Korang kena join LAZADA MERDEKA! MERDEKA! BLOGGER CONTEST ini sebab syarat-syaratnya sangatlah mudah. Pemenang pula dipilih secara random. So sambil korang buat entri ni, boleh lah doa banyak-banyak. Rezeki kita tak tahu kan?

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI :

1st Prize  : 1 x RM600 LAZADA Shopping Voucher 
2nd Prize : 2 x RM300 LAZADA Shopping Voucher 
3rd Prize : 3 x RM200 LAZADA Shopping Voucher 


Klik banner untuk join ye :)


(a) What do you love about being Malaysian?

Malaysia adalah sebuah negara yang aman dan makmur. Selain itu, terdapat berbilang suku kaum di dalam Malaysia. Di sini, kita boleh belajar pelbagai budaya bangsa lain. Bukan itu saja, Malaysia kaya dan mewah dengan pelbagai jenis makanan. Cakap saja mahu makan apa, semua boleh didapati di Malaysia!


(b) Choose your favorite local brand here :

PENSONIC ! Sejak berkahwin, Auni memang mulai minat barang-barang Pensonic terutamanya barang-barang untuk kegunaan di dapur.  Antara barangan Pensonic yang Auni teringin sangat adalah Bread-Maker dengan Food Processor. Kalau dapat Bread-Maker ni Auni nak hadiahkan pada Mama Auni, sebab dia suka buat roti.


(c) Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned.


(1) PENSONIC PBM-2001S BREAD MAKER



(2)PENSONIC PB5001 FOOD PROCESSOR


Ikutkan memang rambang mata, nak pilih lebih daripada dua je rasanya. Haha! Tamak gila kan? Semoga ada tuah kemenangan untuk contest ni. Kalau tak menang pun takpe, at least kita cuba nasib.

Oh ya, Lazada : Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) yang akan berlangsung dari 25 Ogos 2017 hingga 31 Ogos 2017 (di mana anda boleh mendapatkan diskaun khas sehingga 80%!). Uishhhh banyak gila diskaun ! Berganda-ganda !

Untuk korang yang dah join contest Lazada Merdeka! Merdeka! Blogger Contest ini, Auni ucapkan semoga berjaya.

24 comments:

  1. Good luck tuk contest ni moga berjaya...

    ReplyDelete
  2. Waa..semua pensonic...gudluck auni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah perati.. Hihi.. Tq kaksha...

      Delete
  3. Mrs Pip dtg bertandang #afbdotmy ....
    Gudluck untuk contest ni ...
    Kita pun join sekaki juga , πŸ˜€

    ReplyDelete
  4. belum sempat join lagi.. makin lumayan hadiah lazada bagi

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.