TEMAN SUAMI PERGI INTERVIEW - Tunsha Ayunie Punya Belog

July 28, 2017

TEMAN SUAMI PERGI INTERVIEW

TEMAN SUAMI PERGI INTERVIEW - Harini tak sempat nak update apa-apa sebab aku teman tuan suami pergi interview tadi. Alhamdulillah, ada sedikit harapan cerah buat keluarga kami. Bukan apa, sebelum ni tuan suami bekerja, tidak dibayar gaji. Majikan pakai purdah tapi hakikatnya ditipu. Janji gaji RM3000, tapi RM600 je dapat. Selebihnya gaji tu, dia buat tak nampak. 

Bercerita dalam perjalanan ke tempat interview tadi, rasa kelakar pun ada. Kami ni takde Waze, lepas tu pelan internet pun lembab sangat. So aku hanya screenshot map tu seterusnya gamble je la pergi. Bak kata tuan suami, orang dulu tak ada Waze pun sampai je ke destinasi. So akibat main hentam redah je jalan tu, berpusing-pusing kami hampir 1 jam. Padahal dalam Google Map dalam 20 minit je. Jalan Imbi je pun. Dari Ampang tak jauh mana pun.

Selingan hakakkk kuat berangan.

Sungguh ada map yang aku screenshot tu, tapi kami masih sesat hokeyyyy! Berpusing-pusing, at last call je orang yang panggil tuan suami interview tu. Alahai.... dekat sangat sebenarnya. 

Hampir setengah jam lepas tuan suami pergi interview, kami balik. Dalam perjalanan balik tu adalah dalam 10 minit je dah sampai Ampang. Terus rasa macam.......... Aik? Kejapnya dah sampai? Tak sempat feeling apa-apa lagi.

Oh ya, semoga tuan suami diterima bekerja & Allah SWT limpahi rezeki dan rahmat-NYA pada kami, insyaAllah :)

5 comments:

  1. Semoga suami auni dpt kerja Tu ye. Mama kalau guna Waze pun selalu sesat acaner Tu haha

    ReplyDelete
  2. Semoga suami Auni diterima berkerja. :)

    ReplyDelete
  3. Moga dipermudahkan segalanya buat auni dan suami...Aamin

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya...hahaha...yang lama tu sebab sesat....padahal dekat aje...ekekeke

    ReplyDelete
  5. semoga ada rezeki untuk auni dan suami..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.