SUSU GOODDAY DENGAN DUA PERISA BARU - Tunsha Ayunie Punya Belog

July 15, 2017

SUSU GOODDAY DENGAN DUA PERISA BARU

SUSU GOODDAY DENGAN DUA PERISA BARU - Walaupun aku memang tak boleh minum susu atau ambil apa-apa makanan minuman yang tinggi kalsium, tapi kalau langgar pantang, aku suka minum susu Goodday ni. Bagi aku, rasanya sedap macam aiskrim gitu.

Baru-baru ni, blogger +Sally Samsaiman post gambar susu Goodday perisa baru. Dah namanya Goodday kan, aku excited nak cuba. Sebelum tu, blogger +Ayuni Rafilah dah beli sebelum aku. Wahhhh.... gigih! Penangan Sally katanya..


Of coz la sebelum tu aku rasa curious je dengan rasa kedua-dua perisa ni. Sedap ke? Aku bukanlah peminat greentea yang tegar, tapi madu memang feveret aku. So meh laa aku buat free review berdasarkan tekak aku sendiri ye?

APA RASA SUSU GOODDAY PERISA MADU?
Bagi aku, perisa madu ni agak manis dan madunya rasa macam madu beli kat pasaraya je. Bukanlah rasa madu asli. Aku still suka dengan rasa susu ni. Kalau korang sejenis yang tak suka manis, mungkin korang tak suka perisa ni.

APA RASA SUSU GOODDAY PERISA TEH HIJAU?
Perisa teh hijau agak kuat rasanya. Ada rasa pahit-pahit di pengakhiran tu. Aku tak boleh 'masuk' sangat dengan perisa teh hijau. Well.... aku kan bukan peminat teh hijau kan? Kalau korang jenis suka minum teh hijau, maybe sesuai untuk tekak korang.

Mana nak dapat susu ni? Buat masa ni tempat paling senang korang boleh dapat di Petronas ataupun 7 Eleven. Aku beli tapi pun dekat 7 Eleven je sebab kat sana kalau ada produk baru, diorang paling cepat. Hehe~

Kbai.

4 comments:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.