MAKAN BOAT NOODLE DI AMPANG POINT - Monolog Aku Cuma Di Kiri

July 14, 2017

MAKAN BOAT NOODLE DI AMPANG POINT

MAKAN BOAT NOODLE DI AMPANG POINT - Lepas ikut Mama pergi makan Boat Noodle berapa bulan lepas, tiba-tiba Boat Noodle tu seakan memanggil kembali untuk dimasukkan ke dalam perut. Alhamdulillah, dah berapa lama baby cacing mengidam, akhirnya pagi-pagi lagi kami dah pergi Boat Noodle cawangan Ampang Point. 9:30 pagi dah tercongok depan Ampang Point tau. Gigih ke tidak?


Kredit : Google Image

Ampang Point dah bukak, kaki terus melangkah ke Boat Noodle. Punyalah berdebar sebab tak sabar. Customer masa tu aku dengan tuan suami je pun. Tapi servis lambat gilaaaaaaaaa! Mungkin sebab baru bukak kot. Dah kata waktu operasi pukul 10pagi maksudnya semua dah ready la sepatutnya kan?

Kami duduk, tulis order dan tunggu. Nak dekat setengah jam baru sampai order kami tu. Aku order Grill Chicken Meat Ball sebab teringin sangat. Dalam gambar nampak besar tapi sebenarnya comel-comel je tau.

Grill Chicken Meat Ball = RM 4.90

So far oklah sedap. Lembut dan sos dia tu pedas. Rasa macam makan lokching dah. Cuma aku tersenyum kejap gara-gara size unexpected. Nasib baik sedap dan ada 6 ketul. Ok lettew kan? Aku sebenarnya teringin nak makan Thai Popeye Tempura tapi tak ada. Awal sangat kot aku datang. Dah nampak orang hantar kangkung tu, 2-3 kali merayu nak jugak, tapi takde rezeki aku untuk itu.

Ok skip, kita makan 'hero' dia laaa... BOAT NOODLE !

Boat Noodle : RM 1.90 per bowl

Bila tuan suami ambik gambar puan blog secara parkinson T__T

Konon-konon laki bini nak buat challenge makan paling banyak. Konon-konon lagi nak makan seorang 10 mangkuk. Aku memang dah bercadang nak order Ayutthaya 10 mangkuk dan Pathumtani 10 mangkuk. Awal-awal plan je la.

Dah order 10 mangkuk Pathumtani, masing-masing baru makan 5 mangkuk dah sebu perut. Laaaa macam mana nak challenge ni? Haha! Lastly, aku order Ayutthaya 4 mangkuk je. Aku 2 mangkuk, tuan suami 2 mangkuk. So total seorang makan 7 mangkuk mee.

Lega sebab dah habis.

Air pulak kami kongsi je Thai Iced Coffee. Yang air ni memang feveret aku dari first time aku makan dekat Boat Noodle. Tapi outlet Ampang Point ni macam biasa je rasa dia. Outlet Sogo agak sedap.

Thai Iced Coffee : RM 7.90

REVIEW
1) Servis slow di outlet Ampang Point.
2) Pelayan macam tak berapa mesra pelanggan.
3) Even Boat Noodle dia tak sesedap macam outlet Sogo.
4) Air pun tak 'kaw'. Tawar.
5) Aku hampa sebab tak dapat makan Thai Popeye Tempura.

DISCLAIMER 
Review ini aku buat daripada pengalaman aku makan di Boat Noodle outlet Sogo dan Boat Noodle outlet Ampang Point. So, mungkin ada pelanggan yang lidah mereka rasa sedap, tapi kepuasan aku pada Boat Noodle disini agak kurang. Korang boleh je try kalau nak, sebab ini kan pengalaman aku, mungkin berbeza daripada pengalaman orang lain.

Last but not least, terima kasih tuan suami yang belanja puan isteri makan dan hilangkan kempunan puan isteri. Semoga Allah permudahkan rezeki tuan suami. I love you so much. Opssss overrr~

1 comment:

  1. Lalu saja kat situ, belum pernah mencuba lagi. Macam tak berselera je...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.