KISAH SARAH PAYNE : MANGSA PEMBUNUHAN PENJENAYAH PEDOFIL [BAHAGIAN 4]

KISAH SARAH PAYNE : MANGSA PEMBUNUHAN PENJENAYAH PEDOFIL [BAHAGIAN 4] - Polis akhirnya menemui bukti-bukti yang cukup untuk mengfailkan tuduhan terhadap Whiting atas tuduhan menculik dan pembunuh. Walau bagaimanapun, Whiting tidak mengaku bersalah. 

Pada 12 Disember 2001, Whiting disabitkan sekali lagi dengan kesalah menculik dan membunuh, seterusnya menerima hukuman penjara seumur hidup. Atas balasan yang dilakukan kepada kanak-kanak itu, Whiting diserang dengan pisau cukur oleh tahanan lain, bukan itu saja, dia juga disiram dengan air panas. Paling teruk, Whiting ditikam di mata.

KISAH SARAH PAYNE : MANGSA PEMBUNUHAN PENJENAYAH PEDOFIL [BAHAGIAN 1]

Sara Payne, yang merupakan ibu kepada Sarah Payne, telah menerbitkan sebuah buku bertajuk Sara Payne : A Mother's Story, yang mengisahkan tentang anaknya yang dibunuh dan perjuangannya menuntut keadilan bagi pihak Sarah. Sara Payne dilantik sebagai Ahli Perintah Kerajaan British dan kerja dibelakang undang-undang. Bagaimanapun tidak lama kemudian, Sara Payne mengalami strok semasa berada di rumahnya. Sara Payne juga pernah difitnah sebagai penggodam telefon Berita Antarabangsa.

Bapa Sarah, Micheal Payne pula mengalami depressi selepas kejadian yang menimpa anak kesayangan itu. Micheal dan Sara Payne bercerai pada Ogos 2003 kerana masing-masing mereka tidak dapat mengatasi kesedihan. Micheal kemudian menjadi seorang pemabuk dan pernah dipenjarakan selama 16 bulan atas kesalahan menyerang saudaranya sendiri dengan kaca. Akhirnya Micheal ditemui mati.

Kesian kan? Masing-masing mengalami tekanan atas kehilangan anak yang disayangi. Hakikatnya, mereka tidak puas hati dengan hukuman yang dikenakan pada Roy Whiting. Hmmm....

Tujuan aku share kisah ni adalah supaya kita berhati-hati. Jenayah Pedofil ni dimana-mana. Kadangkala dalam keluarga sendiri.

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)