HIDUP YANG AKAN DITERUSKAN

HIDUP YANG AKAN DITERUSKAN - Assalamualaikum wbt. Rasanya dah lama sangat tak menaip. nak kata mood raya pun takdelah sangat. Aku rasa raya tahun ni laaa mood aku paling rasa kosong sangat. Bukan sebab aku tak puasa, tapi entahlah..... tak rasa langsung feeling raya tu. Maybe sebab aku masih tahan sakit?

Tak puasa, tuan suami bayar fidyah. Kalau puasa aku gastrik, doktor tak bagi.

3 bulan aku menetap dekat Rawang, rumah Mama dan Abah. Alasannya sebab kaki aku sakit, aku tak larat nak panjat tangga. Dekat Rawang, bilik aku dibawah. Selama 3 bulan tu aku rasa berjasa la jugak tolong Mama serba sikit kerja dalam rumah tu.

Lepas 3 bulan, Mama dah tanya aku bila nak balik. Haha! Terasa macam kena halau pulak. Sedih pun ye. Yela, kat Rawang ni family aku, of coz laa kerapatan ukhwah tu lebih disini. Tapi Mama cakap, isteri tempatnya disisi suami. ok aku akur.


Semalam balik. Pandang Notebook yang dah lama tak terusik. Rasa kaku kejap. Tak tau dari mana nak mula. Lepas tu senyum. Hmm.. inilah kehidupan aku. Notebook dan keyboard. Di meja rumah Ampang inilah tempat aku bekerja.

Lupakan Rawang seketika. Kembali menyemai idea yang dah lama gersang. Doakan aku berjaya. Sobssss (mood macam nak pergi berjuang dah ni). Kbai.
HIDUP YANG AKAN DITERUSKAN HIDUP YANG AKAN DITERUSKAN Reviewed by Tunsha Ayunie on July 05, 2017 Rating: 5

5 comments

  1. Hi auni..jom exchange link
    Http://mama3danish.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. teguran mak umpama nasihat buat si anak.. alhamdulillah masih ada yang mengingatkan..

    ReplyDelete
  3. Sakit apa ye? Syafakillah semoga sihat ye

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.