10 JUN 2017 : SAMBUT ULANGTAHUN KELAHIRAN ABAH DI RUMAH - Monolog Aku Cuma Di Kiri

June 14, 2017

10 JUN 2017 : SAMBUT ULANGTAHUN KELAHIRAN ABAH DI RUMAH

10 JUN 2017 : SAMBUT HARIJADI ABAH DI RUMAH - Sabtu baru-baru ni adik beradik abah plan nak sambut harijadi Abah dekat rumah. Awalnya tak jadi sebab Tok Boy nak solat dekat surau. Tiba-tiba pulak last minute cakap, plan itu menjadi. Plus Tok Boy nak join, katanya takut tak sempat nak sambut tahun depan. Padahal.... inilah kali pertama Abah sambut birthday.


Orang yang selalu memberi sokongan pada Abah. Siapa lagi.... Mama aku lah. Walaupun hidup dengan satu buah pinggang dan cepat letih, Mama tetap buat persiapan untuk majlis  tu. Mama buat Mee Rebus dengan Kek Indulgence. Mak-mak sedara yang lain pun bawak buah tangan masing-masing.

Lepas berbuka puasa, kami ramai-ramai solat terawih secara berjemaah. Keluarga abah dengan mama memang selalu adakan majlis berbuka puasa at least sekali untuk setiap rumah.


Mama buat kek memang terer. Kek apa nak makan, selalu Mama try and error. Kalau menjadi tu, ada chance la nak makan kek yang sama lagi.

Alhamdulillah, sekali sekala dapat berkumpul dalam majlis keluarga ni, bolehlah eratkan silaturrahim yang kian longgar. Maklumlah anak-anak masing-masing dah besar, dah kahwin, ada tanggungjawab. Yang kaum mak-mak dan bapak-bapak ni pulak sejenis yang kalau nak berkumpul, mesti ada anak-anak. Tak meriah katanya kalau kaum mak-mak bapak-bapak je yang ada.

Semoga silaturrahim antara keluarga kami makin erat dan diberkati. Ameen :)

1 comment:

  1. Selamat hari jadi untuk ayah awak.. Wow best kalau boleh buat kek sendiri..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.