Header Ads

1 JUN 2017 : MAKAN MEE TARIK WARISAN ASLI DI AEON MALL RAWANG SEMPENA ULANGTAHUN KELAHIRAN MAMA

1 JUN 2017 : MAKAN MEE TARIK WARISAN ASLI DI AEON MALL RAWANG SEMPENA ULANGTAHUN KELAHIRAN MAMA - Assalamualaikum wbt. Salam Nuzul Quran. Entri ni dah lama nak publish sebenarnya tapi sebab mood up and down, maka tergantung untuk beberapa ketika.

Masa birthday Mama haritu, kami masing-masing decide nak makan kat mana. Dah la jatuh dalam bulan puasa. Well, sebab Mee Tarik Warisan Asli ni memang favourite Mama, so Mama yang decide nak makan kat situ. Kami akur. Haha!

Mee Tarik Warisan Asli ni banyak cawangan. Yang kami pergi dekat Aeon Rawang. Standard bulan puasa, kalau makan kat luar ni memang ada laa kurang dia.  Sebab tukang masak pun nak cepat je. Pekerja pun tak sempat nak berbuka puasa. Mama siap bagi kurma dekat budak yang handle order kami haritu.

ALAMAT : Lot G57 at Aeon Mall Rawang, Shopping Centre, Persiaran Anggun, Taman Anggun, 48000 Rawang, Selangor, Malaysia


Bercerita mengenai Mee Tarik, asalnya dari Lanzhou, China. Mee Tarik sangat terkenal di sana. Ianya terdiri daripada dua jenis iaitu Mee Tarik Lanzhou Berdaging dan Mee Tarik Lamien Berdaging, iaitu resepi asli China. So, Encik Hassan selaku pengasas, telah memperkenalkan resepi asli ini ke Malaysia



Banyak menu yang kami order tapi tak sempat nak ambik gambar sangat. Maka aku tepek jelah gambar yang ada. Sekeping dua je pun. Abah tu muka tak stress kot sebab dia susah nak terima makanan-makanan macam ni. Tapi Mama suka Chinese food, kami pun. Abah terpaksa akur jugak.



Fried Noodles, Rice with Beef and Fungus.

Tuan suami sejenis yang suka makan nasi. Aku suka Mee Goreng kat sini. Yang lain order Mee Sup. Cuma makan pada bulan puasa agak frustrated. Tak macam selalu. Banyak kurang sana dan sini. Kalau korang pergi hari biasa (bukan dalam bulan Ramadhan), insyaAllah puas hati.


Nak cuba?
Mee Tarik Warisan Asli ni banyak cawangan tau.

Layari :

No comments:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.