REVIEW FILEM DORM MELATI - Monolog Aku Cuma Di Kiri

April 14, 2017

REVIEW FILEM DORM MELATI

REVIEW FILEM DORM MELATI - Baru sempat nak menonton filem ni, tapi online laa kan? Itupun payah alkisahnya. Seperti sedia tahu, filem ni adaptasi dari kisah benar. Sejauh mana kebenaran yang diadaptasi tu aku tak tahulah kan? Meh aku share sinopsis dan review.


SINOPSIS
Mengisahkan tentang Melati seorang pelajar yang cemerlang di sekolah. Kelakuan Melati berubah setelah kehilangan ibubapanya. Pada satu hari, Melati telah diganggu oleh Wanfi dan dua orang sahabatnya yang lain. Melati yang sakit hati dengan perbuatan Wanfi, bertindak meludahnya. Kerana ego dan kelakiannya tercabar, Wanfi telah membalas dendam dan bertindak merogol Melati beramai-ramai.

Pada era lain pulak, pelajar yang baru habis STPM iaitu Adam dan sahabat-sahabatnya Raihana, Eddy, Zafirah, dan Carol ingin melakukan aktiviri Summer Camp. Adam telah memilih tempat di Dorm Melati. Walaupun yang lain tidak bersetuju, mereka terpaksa akur.

Sesampai mereka ke destinasi, mereka diingatkan supaya "jangan buang masa cari tempat lain, takut diri sendiri tak berjumpa".

Pelakon : Julia Marin, Aedy Ashraf, Nadia Aqilah, Aizat Hassan, Ardell Aryana, Syaa Nasir & Sabrina Ali

REVIEW
  1. Starting cerita ni memang memberi elemen seram pada aku especially babak Melati membalas dendam dan mengheret cangkul tanah.
  2. Ada elemen suspen yang membuat korang tertunggu-tunggu apa terjadi seterusnya.
  3. Perjalanan cerita agak tipikal, sebab aku macam boleh tahu kenapa Melati nak balas dendam.
  4. So far dari 5, aku bagi 2.5 saja :)
Sekian.

2 comments:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.