KULIT SIHAT DAN CANTIK DENGAN NEUTROGENA DEEP CLEAN !

KULIT SIHAT DAN CANTIK DENGAN NEUTROGENA DEEP CLEAN ! - Memiliki kulit yang sihat dan cantik memang menjadi idaman setiap wanita. Begitu jugak aku. Aku tidak mengalami kulit yang sensitif tapi aku selalu berkira-kira dalam memilih produk kecantikan. Pilihan aku adalah produk yang diluluskan dermotologi.

Baru-baru ini aku diberi peluang untuk mencuba produk dari Neutrogena Malaysia. Kulit aku jenis kusam sebenarnya. Lepas guna produk Neutrogena, Mama pun ada puji kulit wajah aku nampak berseri.


ANTARA RANGKAIAN NEUTROGENA YANG AKU CUBA :

Deep Clean Brightening Cleansing Oil to Foam
Deep Clean Blackhead Eliminating Scrub
Deep Clean Brightening Foaming Cleanser

Bagi aku, ketiga-tiga produk ini SANGAT BEST ! Cuma kalau tanya pilihan aku, aku suka Deep Clean Brightening Cleansing Oil to Foam. First time pakai, aku rasa kulit aku licin ! Hanya dengan satu pump sahaja, aku dah yakin yang aku cantik. *hehe*


Kenapa Deep Clean Brightening Cleansing Oil to Foam sangat best? Ianya bukan sekadar pencuci muka, tapi bertindak sebagai make-up remover jugak! Kira pencuci ni ada DUA FUNGSI DALAM SATU MASA !

Jom aku share kebaikan rangkaian dari Neutrogena khas untuk Kulit Kusam :)


DEEP CLEAN BRIGHTENING CLEANSING OIL TO FOAM 
142ML (RM44.90)
  1. Mempunyai ekstrak Mulberry yang kaya dengan Vitamin C dan B3 untuk mencerahkan kulit wajah dan menjadikan kulit kelihatan sihat, licin dan berseri.
  2. Proses 'Dual-transformasi' (mengubah dari minyak gel ke buih lembut), menjadikan ianya lembut pada kulit serta mudah dicuci tanpa meninggalkan kesan. 
  3. Mengandungi ekstrak daun Oleifera untuk menanggalkan kesan solekan, kotoran dan minyak dalam satu basuhan.
  4. Bau yang tidak terlalu kuat.
  5. Hanya dengan 1 @ 2 pump saja, basahkan muka dan cuci secara membulat ke atas lebih kurang 15 saat, dan bilas. Kulit wajah terasa segar.


DEEP CLEAN BLACKHEAD ELIMINATING SCRUB
100g (RM23.70)
  1. Dari bahan-bahan semulajadi untuk kawalan minyak. Ianya akan menembusi ke dalam liang-liang pori untuk mengawal lebihan minyak.
  2. Membersih dan menghaluskan liang roma.
  3. Scrub yang lembut membantu menghapuskan bintik hitam degil seawal penggunaan yang pertama dan menghalang terbentuknya bintik hitam yang baru.
  4. Kulit terasa lembut dan akan terjadi pengelupasan secara perlahan-lahan.
  5. Boleh dipakai secara rutin, aku pakai selang sehari.
  6. Mempunyai bau yang wangi dan menenangkan.


DEEP CLEAN BRIGHTENING FOAMING CLEANSER
100g (RM21.70)
  1. Memberikan penghapusan 99% bendasing dan membuatkan wajah kelihatan bersih dan berseri. Dengan ekstrak mulberi dan 'vitamin complex' terbukti secara klinikal membuatkan wajah lebih putih dengan setiap cucian.
  2. Sesuai digunakan pada waktu malam sebelum tidur kerana ianya berkesan menanggalkan kotoran, minyak berlebihan dan sisa pencemaran alam sekitar yang menjadikan kulit kusam.
  3. Haruman buah-buahan yang segar dalam pencuci muka ini amat menenangkan dan membantu kita beristirehat selepas penat seharian.
Semua rangkaian produk ini adalah diuji oleh dermotologi. So jangan risau sebab ianya produk yang selamat. Sebagai Neutrogena Beauty Squad, aku happy sangat diberi peluang untuk mencuba produk dari Neutrogena. Memang menepati masalah kulit muka aku. Dulu aku pandang sebelah mata je produk Neutrogena ni, baru tahu Neutrogena terkenal satu dunia!


Korang kenal Nicole Kidman? Beliau adalah aktress Australia yang meningkat umurnya. Nicole Kidman telah diiktiraf sebagai Duta Jenama Sedunia (Neutrogena) yang baru! Makin berumur ni kenalah makin menjaga kulit kan? Jom cantik dengan Neutrogena!

Layari Facebook Neutrogena : Neutrogena Malaysia
KULIT SIHAT DAN CANTIK DENGAN NEUTROGENA DEEP CLEAN ! KULIT SIHAT DAN CANTIK DENGAN NEUTROGENA DEEP CLEAN ! Reviewed by Tunsha Ayunie on April 11, 2017 Rating: 5

5 comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.