KKM SAHKAN TATI SKINCARE ANTARA PRODUK YANG MENGANDUNGI RACUN BERJADUAL

KKM SAHKAN PRODUK TATI SKINCARE ANTARA PRODUK YANG MENGANDUNGI RACUN BERJADUAL - Isu ni masih hangat dan telah menaikkan kemarahan pengguna. Sebelum ni, pihak HQ ingin membuat siasatan dan telah melantik lawyer untuk ambil tindakan kepada sesiapa yang "mengfitnah" produk mereka.

Hmm... orang tak akan fitnah kalau perkara itu tidak betul sisturssss. Orang lagi suka nak pakai, sama-sama cantik, sama-sama naik. Kan? Tapi berita yang baru disampaikan oleh akhbar hari ini umpama menyimbah minyak pada pengguna setia produk tersebut.

Meh aku kepilkan screenshot ni, korang judge la sendiri ye. Ini dari KKM ye bukan dari Brunei.
Notifikasi produk-produk kosmetik yang terlibat itu telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi. Selain Tati Skincare, produk lain yang mengandungi racun berjadual itu termasuklah Moleek Anti Pigment Cream.

Buat masa ni, hanya Tati Treatment Cream dan Tati Night Cream je yang dikatakan ada racun. Produk lain tu wallahualam. Kalau yakin, boleh je guna produk yang lain tu. Hmm.... entri ni bukan pasal iri hati ye, cuma berkongsi supaya ramai berfikir. Aku memang tak pakai skincare local macam ni, takut .

Ramai yang meminta penjelasan dari pihak Tati Skincare ni tapi masih tak ada jawapan. Kepada pengasas Tati Skincare, semoga buat pencerahan sewajarnya.

Sekian.

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)