ADA TIGA JENIS MANGSA PRODUK BERMERKURI

ADA TIGA JENIS MANGSA PRODUK BERMERKURI  - Cakkk! Hai korang? Korang sihat tak? Aku ada dapat info ni tak tahu la betul ke tidak, cuma aku rasa logik maka aku pun share. At least menjadi guideline untuk kita yang obses cantik ni. Semoga bermanfaat untuk korang especially yang guna local product untuk glowing, flawless gorgeous gittchuuu !

Kita tahu, kulit kita ni berbeza-beza. Ada yang sensitif, ada yang tak berapa nak sensitif dan normal. Maka, kesan merkuri pada kulit juga berbeza-beza. So jom kita study sikit, at least korang takde la berlapang dada sangat kalau korang berhenti pakai sesuatu local product tu, muka korang tak jadi apa-apa.


TIGA JENIS MANGSA PRODUK KOSMETIK BERMERKURI

MANGSA 1 : Bila mangsa memakai produk bermerkuri, muka akan berasa gatal dan kemerah-merahan. Untungnya mangsa ini sebab kulit mereka boleh detect andai produk yang digunakan ada merkuri. Kalau terjadi, segera tinggalkan produk tersebut.

MANGSA 2 : Masa pakai produk tinggi merkuri, muka mereka akan kelihatan cantik, glowing, flawless & gorgeous. Tapi bila stop, perlahan-lahan kulit akan ditumbuhi jerawat nanah yang bengkak-bengkak. Sindrom ni memang banyak terjadi dikalangan orang Malaysia.

MANGSA 3 : Konsisten pakai produk bermerkuri lebih kurang 2-3 tahun. Bila stop pun kulit tak naik apa-apa, takde masalah langsung. Tapi kena ingat, andai korang mangsa yang ke-3 ni PALING BAHAYA. Sebab, merkuri dan perlahan-lahan makan organ dalaman, badan akan jadi cepat lesu, demam, migrain, dan kerosakan buah pinggang dan sistem saraf. Bagi ibu mengandung dan ibu yang sedang menyusukan anak, ianya boleh mengganggu perkembangan anak-anak jugak.

Image result for mercury element
Merkuri

Yang ke-3 ni aku baca dalam beberapa komen dekat Facebook. Diorang kata kalau diorang stop pun tak naik apa-apa. Well, produk bermerkuri ni ambik masa bergantung pada kulit dan berapa lama korang pakai sesuatu produk tu.

Bayangkan, merkuri bertaburan dalam rumah pun orang panggil bomba, inikan ditonyoh-tonyoh pada kulit. Aduhai...... hmm, suka aku pesan banyak kali, biarlah muka tak cantik dari mencari penyakit.

Peace No War. Sekian.
ADA TIGA JENIS MANGSA PRODUK BERMERKURI ADA TIGA JENIS MANGSA PRODUK BERMERKURI Reviewed by Tunsha Ayunie on April 12, 2017 Rating: 5

1 comment

  1. Ramai dah jadi mangsa sekarang.. sayanglah diri, sayanglah kulit sendiri

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.