SINOPSIS KARYA 12 - SYAHADAH YANG HILANG : SAKA BELAAN DEMI TARIAN

SINOPSIS KARYA 12 - SYAHADAH YANG HILANG : SAKA BELAAN DEMI TARIAN - Telemovie ni sebenarnya dah lama dalam tayangan. Nampak sangat macam tak update kan? Aku suka gak layan Karya 12 ni especially cerita berkisar keseraman ni. Semalam baru perasan ulangan telemovie lakonan Lisa Surihani dengan Didie Alias ni.


JUDUL : KARYA 12 - SYAHADAH YANG HILANG
GENRE : Seram
PENGARAH : Ghaz Abu Bakar
TERBITAN : Media Hustler
PELAKON : Lisa Surihani, Didie Alias, & Syafiq Kyle

SINOPSIS
Suatu masa dulu, Syahadah merupakan seorang penari istana yang terpaksa memakai pendamping @ saka untuk memukau penonton yang menyaksikan tariannya. Ketika sudah sampai ajalnya, Syahadah susah untuk menghembuskan nafasnya yang terakhir dan saka itu terpaksa dilepaskan kepada salah seorang anaknya.

Dia mempunyai dua orang anak yang bernama Zubaidah dan Nizam. Zubaidah sentiasa menjauhkan diri daripada Syahadah kerana tahu ibunya mempunyai pendamping. Manakala Nizam pula terlalu rapat dengan Syahadah dan selepas pemergian Syahadah, Nizam seperti dirasuk oleh pendamping tarian ibunya itu.

REVIEW
Bagi aku, cerita ni sangat cliche sebab macam dah biasa tengok cerita yang berkisarkan pendamping ni. Tapi tetap best la, takde la bosan sangat. Sekian :)
SINOPSIS KARYA 12 - SYAHADAH YANG HILANG : SAKA BELAAN DEMI TARIAN SINOPSIS KARYA 12 - SYAHADAH YANG HILANG : SAKA BELAAN DEMI TARIAN Reviewed by Tunsha Ayunie on March 27, 2017 Rating: 5

1 comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.