SINOPSIS CEREKARAMA TRAUMA TV3 - Tunsha Ayunie Punya Belog

March 12, 2017

SINOPSIS CEREKARAMA TRAUMA TV3

SINOPSIS CEREKARAMA TRAUMA TV3 - Aku dah lama save the date nak tengok cerita Trauma arahan Azman Yahya @ Jinggo ni. Lately aku memang suka layan Cerekarama jugak sebab aku rasa aku macam takde life kalau nak mengadap TV. Hahhahha ! Boleh?

Jujurnya bagi aku cerita ni sedikit serabut dan takde klimaks. Orang slow sikit macam aku ni kekadang macam susah nak hadam. So, aku pandai-pandai la buat konklusi sendiri. Jom aku share sinopsis cerita Trauma ni.


JUDUL : TRAUMA
GENRE : Seram, Misteri, Psiko
TARIKH/MASA : 11 Mac 2017, jam 9 malam.
SLOT : Cerekarama TV3
IDEA ASAL: Nur Liyana Shahrudin
PENGARAH : Azman Yahya (Jinggo)
TERBITAN : JS Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Janna Nick, Saharul Ridwan, Zara Zya, Dayana Roza, Raja Afiq, Idris Khan & Indah Emeerlda

SINOPSIS
Mengisahkan 6 orang sahabat yang berkenalan melalui 'group Whatsapp' yang diberi nama TRAUMA dan mereka yang terlibat adalah Roza (Janna Nick), Budin (Saharul Ridwan), Haneem (Zara Zya), Jaja (Dayana Roza), Edi (Idris Khan), dan Faz (Raja Afiq). Masing-masing diantara mereka pernah mengalami trauma dalam hidup. Mereka merancang untuk bertemu dan bercuti bersama.

Roza telah menawarkan diri untuk menjadi penganjur percutian tersebut. Ketika mahu mengambil kunci rumah sewa sebuah banglo, Roza ditegur dengan satu pepatah ; Adakah buaya menolak bangkai? Ketika itu juga, Roza sudah mula diganggu namun dia dan sahabat-sahabatnya meneruskan juga percutian yang dirancang .

Pada malam itu, mereka berkongsi sesama sendiri tentang setiap trauma yang mereka alami. Kejadian aneh berlaku selepas 'kematian' Roza.

REVIEW
Mula-mula aku asyik speku yang segala pembunuhan tu Budin punya kerja. Sebab muka dia nampak jahat dan misteri. Rupa-rupanya, semua kerja Roza. Watak Roza dalam drama ini adalah seorang yang psiko, mungkin sebab dari kecik dia dianiaya dan kena penderaaan seksual oleh seorang yang bergelar Pedofil.

Kiranya, trauma Roza ni tadi lebih teruk la dari kawan-kawan dia. Actually dalam ramai-ramai tu, Roza je yang betul-betul trauma. Yang lain konon-konon trauma tu sebenarnya cakap je.

Apapun, aku puas hati dengan lakonan pelakon-pelakon dalam drama ni especially watak Roza lakonan Janna Nick yang psiko tu. Naik seram aku sebab watak dia hidup sangat.

Oklah, tu je. kbai.

2 comments:

  1. aida tgk.
    tapi citer ni bagi aida mcm bingit.
    jerit aje :) ha ha ha...
    ok la. aida sangka si saharul ridzwan plak hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la dengan Sha, memang bingit part ZaraZya jerit2 tu.. stressss mak !

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.