Header Ads


March 07, 2017

KEDAI MAMAK ULI TEPUNG PENUH SATU LENGAN!

KEDAI MAMAK ULI TEPUNG PENUH SATU LENGAN! - Aku dah lama tak layan makanan kedai mamak yang melibatkan roti ni. Tapi kekadang teringin, aku order la berdekatan Hospital Ampang tu. Bukan apa, aku start jijik lepas aku nampak satu kedai ni, yang tukang buat roti canai tu kuku hitam tak bersih serta sejenis yang suka gigit-gigit kuku. Aku loya tekakkkkk wey !

Video tengah viral ni pasal satu kedai mamak kat Cheras kot. Depa rakam tukang buat roti tu siap lap peluh bagai lagi. Yang paling tak tahan, penuh lengan dia dengan tepung. Lepas tu dia tarik balik saki-baki tepung kat lengan tu dan sambung uli.


- VIDEO PENUH -

Memang buat stok melugai tekak la tengok video ni. Aku kekadang pelik kenapa tokey kedai suka ambil pekerja yang pengotor? Pelanggan ramai, jagalah kebersihan. Orang pun suka datang. Laaa ni kalau aku teringin nak makan roti naan ke, ayam tandoori atau roti canai, terpaksalah aku buat sendiri. Dah tak percaya dengan kebersihan certain-certain kedai mamak yang sambil lewa pasal hal ehwal kebersihan ni.

Kolau korang, lalu ke nak makan? Tanya je. Hehe...

3 comments:

  1. Aduhhhh tak sanggup la nak tengok video tu. Baca je pun dah cukup rasa geli dah. Dah la tak makan sangat dekat mamak. tapi selalu makan roti canai dia fuhhh.

    ReplyDelete
  2. aida ada tgk ni.
    geli geleman !!!
    nape la diorang ni takde iman??!!
    agama pe pun rasa nyer kebersihan tu mesti dititikberatkan, kan?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.