REVIEW CHEWY CHEESE SPINACH KFC : TERASA DIRI DITIPU DENGAN ILUSTRASI IKLAN - Monolog Aku Cuma Di Kiri

February 13, 2017

REVIEW CHEWY CHEESE SPINACH KFC : TERASA DIRI DITIPU DENGAN ILUSTRASI IKLAN

REVIEW CHEWY CHEESE SPINACH KFC : TERASA DIRI DITIPU DENGAN ILUSTRASI IKLAN - Semalam mama belanja KFC. Aku memang penggemar KFC tapi sayangnya KFC tak macam dulu. Ayam dia muak je sekarang tau.

Aku tengok iklan ada  tunjuk pasal Chewy Cheesy Spinach Ball tu. Alaaa.. Yang budak tu snap gambar siap cakap -- SEBUT KEJUUUUUUUUUUUUUUUU ! Haaa tergoda aku tengok cheese dia yang boleh tarik-tarik tu walaupun aku tahu ilustrasi tu selalu menipu. Disebabkan tergoda, semalam aku mintak mama belanja la benda alah itu.


Kau tengoklahhh kemain tebal dia tarik cheese tu,
manalah hakakkkk tak tergoda uolsssss!

Adik aku dah pesan, itu hanya ilustrasi atau edit je. Takdenya bila kau beli, kau dapat yang boleh tarik sampai sebegitu. Aku pulak jenis degil, aku percaya aku akan dapat yang boleh tarik-tarik, tapi sangkaan aku agak meleset. MELESET TERUK!


Aku hanya dapat cucur angin je. Ruang dalam tu kosong sangat, takde langsung cheese tebal macam dalam TV tu. Sedih hakakkk tau ! At least bolehlah tarik sikit-sikit cheese tu, barulah rasa gembira. Ini tidak, rasa tepung dan cheese tu rasa sipi-sipi aje. Dah la mahal.

Dah banyak dah orang complain pasal KFC ni tapi depa ni bukan ambik tindakan apapun. Buat sambil lewa je. Mungkin bagi depa, orang tetap akan datang KFC walaupun depa menipu. Hadappp je la perkara macam ni.

Tetiba rasa macam nak boikot KFC. Sekian.

5 comments:

  1. Betul.. Yg kali ni memang menipu je... Tak sama macam iklan pun.

    ReplyDelete
  2. huhuhu,,mmg la pasrah klu kita ni nk try..

    ReplyDelete
  3. seb baik tak terpengaruh ..klu tak aku pun jd mcm ko kecewa .....

    2-3 menjak ni tak ke kfc plak aku .... entah kenapa ....

    ReplyDelete
  4. Serius macamtu je? teruk betul. tengok dalam tv kemain nampak menyelerakan rupanya isi angin je alahai tak berbaloi.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.