January 22, 2017

KALA JENGKING KENA SUMPAH

KALA JENGKING KENA SUMPAH - Kelakar pulak tengok kat Facebook tadi. Comel je bila kala jengking ni kena sumpah. Cerita pasal kena sumpah ni, teringat pulak aku dengan mama. Mama dulu gelap tau, gelap sangat. Lepas lahirkan Adib kot, tiba-tiba slowly kulit mama jadi cerah. Macam cerita Dayang Senandung! Kegelapan tu beralih pada adik aku, Adib.


Selalu kena sumpah ni mestilah Si Tanggang atau Malin Kundang, sebab durhaka dengan ibu masing-masing. But I cannot brain kalau KALA JENGKING kena sumpah! Atau alasan apa seh? Tapi kesian jugak lah, sia-sia lepas ni kena masak.


Nasib kau lah kala jengking oiiii
-
-
-
Salam petang Ahad.
Senyum :)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.