SINOPSIS DAN REVIEW | FILEM FRIEND REQUEST (2016) : JANGAN BERANI BUANG KAWAN DI FACEBOOK! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

December 25, 2016

SINOPSIS DAN REVIEW | FILEM FRIEND REQUEST (2016) : JANGAN BERANI BUANG KAWAN DI FACEBOOK!

SINOPSIS DAN REVIEW | FILEM FRIEND REQUEST (2016) : JANGAN BERANI BUANG KAWAN DI FACEBOOK! - Assalamualaikum wbt. Dah lama dah aku nak layan filem ni tapi tak berkesempatan. Mula-mula aboy bagitau aku, cerita ni persis filem Unfriended. Gamaknya aku layan terlalu banyak filem so aku lupa nak menonton filem Friend Request ni.

Alkisah sebab family aku semua pergi holiday ke Pulau Pangkor, maka aku dengan seronoknya membazir masa melayan filem-filem yang adik aku download. Mihmih


JUDUL : FRIEND REQUEST (2016)
TARIKH TAYANGAN : 7 Januari 2016
GENRE : Seram, Misteri, Suspen
PENGARAH : Simon Verhoeven
PELAKON : Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan

SINOPSIS
Seorang gadis bernama Marina yang belajar di sebuah kolej sangat obses dengan rakan sekelasnya, Laura. Bermula daripada "add friend" di Facebook, Marina cuba untuk mendekati Laura. Perkara ini membuat Laura kurang selesa dan membuang Marina dari senarai kawan di Facebook.


Laura menganggap itu perkara biasa namun perkara yang tragis terjadi apabila pensyarah memberitahu bahawa Marina sudah mati kerana membunuh diri,

Bukan itu saja, kawan-kawan yang rapat dengan Laura, seorang demi seorang mati dalam keadaan misteri. Siapakah Marina? Kenapa dia obses sangat dengan Laura? 


Korang kena tengok baru korang faham perjalanan cerita ni.

REVIEW
1) Keseraman cerita ini memang ternyata jugak sebab aku asyik menjerit je bila babak terkejut.

2) Part kelakar bagi aku adalah bila aku fikir logik. Hantu pandai main Facebook tau!

3) Overall, aku boleh bagi 4/5 . Sebab cerita boleh diterima akal dan ending korang boleh buat konklusi sendiri.

Kalau korang jenis obses dengan Facebook, mohon berhati-hati ye. Manalah tau jadi macam dalam filem Friend Request ni. *trauma* haha !

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.