December 30, 2016

KONDOMINIUM DI LANGKAWI, BILIK 1107 BERHANTU [PART 4]

KONDOMINIUM DI LANGKAWI, BILIK 1107 BERHANTU [PART 4] - Hari kedua di Langkawi, mereka hanya fokus dengan kerja-kerja lapangan. Ketika masa terluang, Sha cuba menghubungi agen kerana ingin bertanyakan tentang kondo tersebut. Ketika Sha ajak jumpa, agen tersebut memberi alasan yang dia sibuk memandangkan dia tour guide di Langkawi. Dia hanya meminta maaf dan mencadangkan mereka berpindah di tingkat 6 tetapi Sha menolak dengan baik kerana dia jumpa makcik bersabit itu di tingkat 6.

Selesai kerja lapangan sekitar jam 5:00 petang, Dr.Idham mencadangkan supaya mereka membungkus makanan dan makan di dalam bilik saja. Sekitar kondo itu ada orang jual durian. Azizi telah mengajak mereka semua untuk makan durian. 


Selesai makan durian lebih kurang jam 7:15 pm, dan ketika mereka semua menuju ke pintu lobi utama, mereka ternampak seorang budak lebih kurang berumur 5 tahun sedang menangis di tangga lobi.

Bila ditanya, budak tu cakap mak dia tinggalkan dia then dia tak tahu nak guna lif. So, mereka tanya lagi dia tinggal tingkat berapa, budak tu menjadi TINGKAT 6 ! Masing-masing rasa seram sebab jumpa makcik tu pun kat tingkat 6, tapi sebab kesiankan budak tu, mereka seramai 13 orang bersepakat untuk hantar budak tu pada mak dia balik.

Sampai je tingkat 6, baru je nak tanya nombor bilik, budak tu dah hilang !

RELATED POST :

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.