KONDOMINIUM DI LANGKAWI, BILIK 1107 BERHANTU [PART 3]

KONDOMINIUM DI LANGKAWI, BILIK 1107 BERHANTU [PART 3] -  : Reaksi Sha dan kawan-kawannya tadi menimbulkan tanda tanya antara Dr.Idham dan pelajar-pelajar lelaki. Mereka bertanya apa yang berlaku. Rupa-rupanya, Dr.Idham dan pelajar-pelajar lelaki terbabit sudah melalui peristiwa yang sama sebelum itu, iaitu bertembung dengan makcik bersabit tadi.

Niat nak makan terbantut disitu. Mereka balik ke bilik masing-masing. Malam tu Sha bersepakat dengan kawan-kawannya untuk tidur di depan TV di ruang tamu. Jam menunjukkan pukul 12:30am dan ketika itu masing-masing berdengkur kecuali Sha dan sahabatnya, Shida. Cubaan mereka untuk tidur gagal kerana terlalu takut.


Pukul 2:00am, Sha dan Shida masing-masing hanya menutup mata. Tiba-tiba Sha terdengar bunyi air paip dari singki dapur.

"Kau dengar tak bunyi air tu Sha?" tanya Shida pada Sha.

Sha menjawab dia dengar tapi dalam nada berbisik. Mereka berdua mencuri pandang ke arah dapur. Dan mereka terkejut makcik bersabit tadi ada disitu!

Mereka menyambung menutup mata dan air paip tadi sudah tidak kedengaran. Yang mereka dengar cuma bunyi tapak kaki yang menuju ke pintu. Oleh kerana masih takut, Sha dan Shida hanya menutup mata hingga ke pagi.

Sebenarnya, bukan Sha dan Shida je yang mendengar kejadian bunyi air paip tu, tapi kawan-kawan mereka yang lain pun dengar jugak, tapi masing-masing buat tak tahu je sebab tak berani nak buka mata.

[bersambung]

RELATED POST :

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)