KONDOMINIUM DI LANGKAWI, BILIK 1107 BERHANTU [PART 2]

KONDOMINIUM DI LANGKAWI, BILIK 1107 BERHANTU [PART 2] - Hari pertama mereka sepatutnya sudah memulakan kajian lapangan di Gunung Raya, tetapi ianya dibatalkan dan ditunda pada keesokan hari. Mereka berkumpul di kedai makan dan masing-masing berasa tidak sedap hati dengan keadaan kondo tersebut. Masing-masing bersepakat untuk mencari tempat penginapan yang lain tetapi semua motel dan hotel sudah penuh.

7:30 petang : Mereka pulang ke kondo dan menemui seorang makcik menyiram rumput dan lalang di kawasan berdekatan parkir kereta. Kepelikan melanda sebab makcik tu menyiram lalang tanpa sebab. Dr.Idham pesan awal-awal, jangan ditegur jika nampak sesuatu yang pelik. 


Semasa menaiki lif dari tingkat 11, lif sentiasa berhenti di setiap tingkat. Setiapkali lif terbuka, mereka  melihat koridor gelap dan sunyi. Kepelikan bercampur sedikit seram apabila lif berhenti di setiap tingkat tetapi tiada orang. Tiba di tingkat 6, makcik yang menyiram lalang tadi berdiri depan lif sambil memegang sabit. Dia hanya menunduk.

"Going down?", tanya salah seorang pelajar tetapi tidak berjawab. Mereka bertanya lagi jika makcik itu ingin turun ke bawah tetapi makcik tersebut tetap membisu. Tiba-tiba dia mengangkat tangan yang memegang sabit itu dan meluru ke arah mereka dan nasib menyebelahi pelajar-pelajar itu apabila lif tertutup dengan cepat. Masing-masing menjerit di dalam lif hingga keluar lif.

[Bersambung]

No comments:

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)