ARNICA COMP GEL : BANTUAN MENYURUTKAN BENGKAK FISTULA

ARNICA COMP GEL : BANTUAN MENYURUTKAN BENGKAK FISTULA - Assalamualaikum wbt. Tak selalu pun aku buat entri pasal medical ni sebab aku tak berapa minat. Tapi, saja nak share sebab taknak lah tangan orang senasib dengan aku jadi membengkak macam bumper jalan.

Aku derita tau bila fistula aku membengkak. Bila membengkak, kulit jadi nipis. Semalam, kulit aku terkoyak sikit, seterusnya bleeding agak teruk selepas dialisis. Down jugak aku bila darah tak berhenti. Jadi, siapa-siapa yang ada keluarga atau diri sendiri yang pakai fistula, mungkin info ini boleh membantu.

Arnica adalah sejenis tumbuhan seperti bunga daisy yang tumbuh banyak di Eropah, Utara United State dan Asia Timur. Ianya digunakan dengan sangat meluas di negara-negara barat sebagai salah satu Kit Kecemasan untuk merawat hampir segala jenis kecederaan.

KEBAIKAN ARNICA COMP GEL (50g)
💧 Menghentikan darah pada luka dengan cepat
💧 Menyurutkan bengkak
💧 Terseliuh @ arthritis
💧 Ekzema
💧 Jerawat
💧 Bibir pecah
💧 Melecur, melepuh dan melecet
💧 Sunburn dan lain-lain lagi 

*Juga sesuai digunakan untuk bayi (penggunaan luar SAHAJA)

HARGA : RM45

Aku memang ada rasa kesal dan terkilan sikit la sebab aku baru tahu kewujudan Arnica ni. Which mean, aku punya bengkak kat tangan dah jadi sangat teruk baru aku tahu tentang Arnica. Aku cuba pakai, alhamdulillah surut sikit bengkak. Aku tak expect lebih dan mustahil tangan aku akan kembali normal sebab dah memang terjadi kecacatan disitu sebab aku mencegah agak lambat.

Oh ya, Arnica Gel ni agak mahal jugak kat farmasi. Memang berkira sangat nak beli setiap bulan. Harga dia boleh buat makan dua hari. Tapi dah terdesak, aku korbankanlah jugak sikit duit untuk beli Arnica Gel.

Semoga bermanfaat.
ARNICA COMP GEL : BANTUAN MENYURUTKAN BENGKAK FISTULA ARNICA COMP GEL : BANTUAN MENYURUTKAN BENGKAK FISTULA Reviewed by Tunsha Ayunie on December 07, 2016 Rating: 5

2 comments

  1. UBAT YG PATUT ADA DLM SIMPANAN TU

    ReplyDelete
  2. Mahal juga ya.. Tapi kalo berkesan tak apa mahal sikit..
    Macam nak beli juga la, sbb Kaklong ada ekzema yang tak pernah baik2.. T__T

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.