PROGRAM DIET HCG BERSAMA DR.MALINDA MOHD ALI : ALTERNATIF PENGIDAP OBESITI KEMBALI KURUS - Tunsha Ayunie Punya Belog

November 24, 2016

PROGRAM DIET HCG BERSAMA DR.MALINDA MOHD ALI : ALTERNATIF PENGIDAP OBESITI KEMBALI KURUS

PROGRAM DIET HCG : ALTERNATIF PENGIDAP OBESITI KEMBALI KURUS - Assalamualaikum wbt. Ramai yang memandang remeh dengan masalah obesiti. Ada yang tak hairan pun dengan masalah obesiti ni. Bagi mereka, ianya sekadar berbadan besar. Ada yang mengambil alternatif untuk untuk kurus dengan berdiet, tetapi tidak konsisten. Maka mereka terus didatangi obesiti.



Jangan pandang rendah dengan masalah OBESITI kerana ianya adalah sejenis PENYAKIT. Jika korang tidak mencegah dari awal, jangan menangis kalau korang diserang dengan penyakit lain akibat obesiti seperti :

➧ Kanser Payudara
➧ Diabetes (Kencing manis)
➧ Hipertensi (Darah Tinggi)
➧ Kolestrol Tinggi
➧ Penyakit jantung koronari
➧ Stroke (Angin Ahmar)
➧ Batu hempedu
➧ Kanser Prostat
➧ Kanser kolon (usus besar)
➧ Masalah pernafasan (respiratori)
➧ Masalah muskuloskeletal
➧ Vena varikos
➧ Masalah kulit
➧ Osteoarthritis
➧ Penyakit Alzheimer’s
➧ Gout
➧ Sleep Apnea
➧ Infertility (Ketidaksuburan)
➧ Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
➧ Depressi



Dengan Program Diet HCG, insyaAllah masalah obesiti korang dapat diselesaikan dalam masa 23 hari sahaja. Menarik kan?

PENGENALAN : APA ITU HCG?
HCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita). Ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, dan ianya untuk memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus dalam memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga,

HCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana HCG akan menggunakan lemak yang tersimpan di dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.

Ianya sama sekali bukan ‘sex hormon’. HCG mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita yang bertindak sebagai 'kunci' untuk menggerakkan lemak yang tersimpan di dalam badan.

Image result for HCG


BAGAIMANA HCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?
Rawatan HCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.

Hipothalamus pula berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.

Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.

Dengan rawatan ini, HCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’

Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.


APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?
HCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.


APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?
Perbezaan rawatan HCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot.  Selain penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.


BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?
Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase. Jangan risau!  Kerana ada pakar yang akan membantu korang!


ADAKAH RAWATAN HCG INI SELAMAT?
Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap HCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. HCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Selain untuk menurunkan berat badan dengan program HCG, korang juga sebenarnya dapat meningkatkan tahap kesuburan korang dimana ada diantara client yang mengalami masalah kesuburan telah mengambil program ini dan berjaya hamil.

Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr.Belluscio yang melibatkan 6.540 patient telah membuktikan bahawa HCG sememangnya effectif dan selamat dalam rawatan obesiti.


TESTIMONI PENGIDAP OBESITI YANG BERJAYA KURUS
Banyak testimoni yang berjaya tau! Jom kita tengok pulak testimoni-testimoni daripada mereka yang berjaya kurus.



TESTIMONI #1
(Puan Farah)
==============================

Setelah sekian lama...aku kini bersedia berkongsi dgn rakan2 tntang apa yg aku telah lalui utk beberapa bulan ni...

OBESITI....
Satu istilah yg menjadi kengerian buat aku ketika ini...telah berpuluh tahun aku hidup dlm kesilapan, kealpaan dan kezaliman pada tubuh badan yg Allah kurniakan...

Pengalaman menjaga suami yg tak sihat menyedarkan aku akan pentingnya menjaga tekak dan perut kite...makan bukan ikut tekak tp ikut keperluan...

Tapi ini bukanlah BIG WHY aku yg pertama...ini sebenarnya BIG WHY aku kenapa aku tak nak lgi hidup dlm obesiti...

Satu impian aku ialah nak dipanggil IBU....hati wanita mane yg xde impian tu selepas berkahwin...1 day....aku sembang ngan adik aku yg doktor...

"Long, aku nk cite sket.  Aku tgk kt wad aku skrg...ramai pompuan yg big size pegnen...kesian dorg sbb bru 6,7 bulan pegnen dh kene warded sbb gula tinggi, darah tinggi...pastu kene paksa bersalin awal..."

Aku jadi ngeri plak bile adik ckp cmtu...trus fikir...aku cikgu sains...aku blajr ttg fisiologi manusia dr sekolah lg...ilmu klu pemakanan tak seimbang dan kesannya mmg dh tau dh...tp knp aku x apply dlm life aku ???

Aku tringat ms keguguran aku tny doktor knp aku boleh gugur sedangkan aku jaga sgt2 pergerakan...

"Sbnrnya kandungan puan ni dia x menjadi sbb kdgkala klu kandungan gula atau garam atau ap2 shja yg x sepatutnya tinggi dlm darah menjadi tinggi, atau terlalu rendah...pembentukan bayi boleh terganggu..mcm org buat kek...klu terlebih tepung, terkurang soda ke...kek tu bantat kan...jadi umpama cmtu la..."

Aku muhasabah diri...combinekan ap yg angah ckp, ap yg gynea ckp dan ilmu2 yg aku tau...aku gugel, tny org2 tua.. satu yg aku dpt simpulkan....bila nk pregnen...badan mesti ready...baik zahir atau batin...kesihatan no 1...ap yg masuk dlm bdn kite akan effect pd baby...aku tahu Allah dh tentukan anak syurga aku bukan utk temani aku di dunia...aku rs 8 sbb x jaga dia baik2...makan ikut tekak...konon mengidam...huhu...

Paling tragis...
Ad istri spupu suami...kami xpernah jmp sjak kawen..ms kami makn kt meja...dia ckp ngan suami...

"X sgka awak kawen dgn farah ye....akak ingat awak cari yang......hmmm"

"Adik bradik farah semua mmg gemuk2 eh?"

Klu korg kt tmpat aku...ape korg rasa? 

****************************************************

Selepas semua ini...Allah bukak luas2 hati ini utk berubah...Allah temukan aku dengan Izzah Razak, Dr Malinda Mohd Ali dan Elzura Basirun...duit boleh cari...kesihatan?...so ni yg aku buat for these few months:

*join 1st cycle hcg program under doc malinda

*menang contest doc malinda and won 2nd cycle hcg.. (best giler kot...hahaha...)

*cut down carbo and oily food, no more sugar but sometimes cheat day is must..hehehe...

*avoid 3 in 1....tak kira la ko letak ape dlm tu...sgala kacip dan tongkat skalipun...xnak dah...

*variation of exercises...kene rajin...the best early morning...

*consume best suplement suggested by doc malinda.

*do my best eat clean food and istiqomah

*stay positive, avoid stress thing and people

*always keep in touch with our support group

*of course beli, tempah dan alter baju2 sluar2 kain2 dlm wardrobe..

****************************************************

Skrg aku jadi pemilih...cerewet...bijak...semuanya dr segi apa yg nak masuk dlm bdan aku...baik makanan baik minuman baik suplement...sukar awalnya tapi hati kene cekal sebab aku dh nmpk perubahan besar dan positif dalam hidup...

* kebas tangan hilang

* gegata langsung hilang (klu dl seminggu paling2 skali wajib kene)

* berat hampir 16kg turun

* inch loss sgt ketara

* kulit makin cerah dan muda

* hidup makin happy

* even belum capai berat ideal tp mcm doc malinda ckp.. tak perlu tunggu  jadi sempurna utk inspire org lain.

* even masih belum ad rezeki pregnen...aku dpt jaga suami tersayang Mirza Mohamed dgn baik dan guide dia utk healthy life jg.

****************************************************

#hcgdrmalinda
#ldl
#jihadsihat




TESTIMONI #2
(Puan Ruslina)
==============================

Rezeki bukan hanya wang ringgit tetapi masa, ilmu….dan KESIHATAN adalah rezeki yg tidak ternilai.
Usia..jantina..siapa kita bukan faktor penentu kejayaan..

Semua orang boleh berubah kepada yang lebih baik..
It’s start with your BIG WHY..
(Nak lagi jelas tanya sifu.. DR MALINDA MOHD ALI)

Terima kasih sahabatku Dr Fakriyah Abdullah kerana perkenalkan saya kepada insan istimewa iaitu Dr Malinda Mohd Ali pengasas Program Latih Diri Langsing @ LDL1060 yang sangat komited membantu sesiapa sahaja menangani masalah berat badan dan mencapai kesihatan yg lebih baik.

Saya bermula dengan berat 71 kg..
Selepas 2 bulan ikut program LDL turun 8 kg..
After 6 months capai berat 50 kg (ideal weight)….
still maintain ideal weight

21 kg = 2 kampit beras 10 kg lemak berjaya disingkirkan

#hcgdrmalinda
#ldl
#jihadsihat


Banyak lagi pengalaman mereka-mereka yang berjaya tau. Jangan risau tentang bahaya. By the way, rezeki dan duit boleh dicari, tapi kesihatan tu untuk jangka masa panjang. Tak best kan kalau sakit-sakit? Nak bergerak pun susah. So, apalagi? Jom join PROGRAM MUDAH KURUS MENGGUNAKAN DIET HCG BERSAMA DR.MALINDA MOHD ALI !



BAGAIMANA NAK BERMULA?

WHATSAPP @ CALL : 0175084430 (Dr.Malinda)
E-MAIL : drmalinda@gmail.com

 #DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat

1 comment:

  1. Akak baru aje terbaca tentang program diet HCG ni. Kenapalah diet ni susah sangat nak buat ya. Kalaulah sesenang kita makan, bukan ke best!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.