BEBERAPA ORANG KANAK-KANAK MENJADI MANGSA SINDIKET ORGAN

BEBERAPA ORANG KANAK-KANAK MENJADI MANGSA SINDIKET ORGAN - Assalamualaikum wbt. Sedih melihat whatsapp bila ramai yang post gambar kanak-kanak yang telah dibedah dan diambil organ mereka.

Sekarang ni, terlalu ramai kanak-kanak hilang. Terbaru, seorang kanak-kanak berumur 10 tahun bernama Noor Ayrill telah hilang dan lokasi terakhir ditemui adalah di sekitar Taman Maluri, Cheras. Semoga kanak-kanak tersebut dibawah perlindungan Allah SWT.

Berita yang disampaikan dalam whatsapp tadi, sebuah lori ayam telah ditahan di Bukit Kayu Hitam (Sempadan Thailand). Pihak berkuasa menemui beberapa orang kanak-kanak yang dibalut dengan plastik dan badan mereka ada kesan jahitan, dipercayai organ mereka telah diambil.


Sahih atau tidak berita ini, hanya Allah yang tahu. Cuma diingatkan jagalah anak-anak kita seadanya. Zaman sekarang ni perlu pengawasan yang kuat. Especially kanak-kanak bawah 15 tahun. Organ mereka masih fresh.

Semoga tidak terjadi perkara tidak sepatutnya di kalangan kita. Moga Allah SWT melindungi anak-anak kita. Amin.

Sekian.

UPDATE : Berita yang tersebar dalam Whatsapp dikatakan adalah palsu. Tetapi, perkara seperti ini tidak mustahil akan terjadi. Sentiasa berwaspada.

3 comments:

  1. Ya Allah.. risaunya nak lepaskan anak-anak zaman sekarang...

    ReplyDelete
  2. CABARAN MEMBESARKAN ANAK2 ZAMAN LA NI BGITU SUKAR N PERLU SENTIASA HATI2

    ReplyDelete
  3. Bukan news terbaru tu. News 2014 yg dh dinafikan oleh pihak Polis

    ReplyDelete

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)