BEBERAPA ORANG KANAK-KANAK MENJADI MANGSA SINDIKET ORGAN

BEBERAPA ORANG KANAK-KANAK MENJADI MANGSA SINDIKET ORGAN - Assalamualaikum wbt. Sedih melihat whatsapp bila ramai yang post gambar kanak-kanak yang telah dibedah dan diambil organ mereka.

Sekarang ni, terlalu ramai kanak-kanak hilang. Terbaru, seorang kanak-kanak berumur 10 tahun bernama Noor Ayrill telah hilang dan lokasi terakhir ditemui adalah di sekitar Taman Maluri, Cheras. Semoga kanak-kanak tersebut dibawah perlindungan Allah SWT.

Berita yang disampaikan dalam whatsapp tadi, sebuah lori ayam telah ditahan di Bukit Kayu Hitam (Sempadan Thailand). Pihak berkuasa menemui beberapa orang kanak-kanak yang dibalut dengan plastik dan badan mereka ada kesan jahitan, dipercayai organ mereka telah diambil.


Sahih atau tidak berita ini, hanya Allah yang tahu. Cuma diingatkan jagalah anak-anak kita seadanya. Zaman sekarang ni perlu pengawasan yang kuat. Especially kanak-kanak bawah 15 tahun. Organ mereka masih fresh.

Semoga tidak terjadi perkara tidak sepatutnya di kalangan kita. Moga Allah SWT melindungi anak-anak kita. Amin.

Sekian.

UPDATE : Berita yang tersebar dalam Whatsapp dikatakan adalah palsu. Tetapi, perkara seperti ini tidak mustahil akan terjadi. Sentiasa berwaspada.
BEBERAPA ORANG KANAK-KANAK MENJADI MANGSA SINDIKET ORGAN BEBERAPA ORANG KANAK-KANAK MENJADI MANGSA SINDIKET ORGAN Reviewed by Tunsha Ayunie on November 04, 2016 Rating: 5

3 comments

  1. Ya Allah.. risaunya nak lepaskan anak-anak zaman sekarang...

    ReplyDelete
  2. CABARAN MEMBESARKAN ANAK2 ZAMAN LA NI BGITU SUKAR N PERLU SENTIASA HATI2

    ReplyDelete
  3. Bukan news terbaru tu. News 2014 yg dh dinafikan oleh pihak Polis

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.