Uri Dimamah Bidan - Tunsha Ayunie Punya Belog

September 29, 2016

Uri Dimamah Bidan

URI DIMAMAH BIDAN - Assalamualaikum wbt. Selalu cerita seram waktu malam je kan? Harini saja nak share sesiang pulak. In fact aku takde bahan lagi nak tulis.

Kisahnya keturunan keluarga Saiful (bukan nama sebenar) ni ada membela saka. Saka ni bahaya ye, walaupun ada yang sangka ianya macam baik ala-ala cerita Waris Jari Hantu tu. tapi sebenarnya ianya tidaklah begitu baik. Kira mempengaruhi kehidupan si "pembela" lah kan? Ok mukadimah ni takde kena mengena dengan cerita yang aku akan ceritakan.

Nak jadi cerita, Mak Piah ibu si Saiful ni sedang mengandungkan Saiful. Tak lama kemudian, sampailah hari di mana Mak Piah nak melahirkan Saiful. Knowing kampung kan mana ada doktor sangat nak menyambut, so Mak Piah gunakan perkhidmatan bidan. 


Setelah Saiful berjaya dilahirkan, mak bidan ni slumber meratah uri Saiful. Mak Piah apalagi, menjerit lah ketakutan. Bukan itu saja, Saiful juga dilarikan oleh sejenis makhluk seakan hantu raya / pontianak.

Orang kampung banyak membantu untuk mendapatkan Saiful semula. Dengan pertolongan orang kampung yang boleh mengubat secara halus ni, akhirnya Saiful dikembalikan. Rupanya mak bidan tu sejenis hantu raya !

Cerita ni based on true story tau. Tetiba aku rasa seram bila imagine aku beranak walaupun yang sambut tu doktor. Hmmmmmmmmmm....

Tapi kan, makan uri elok untuk skin tau. Kalau kat Singapore, supplement uri bayi yang dipanggil Placenta adalah normal. Tapi................. sanggupkah korang makan?

Terima kasih sudi baca. bye :)

3 comments:

  1. teringat masa kecik2 dulu tersebar kata orang buat lipstik guna uri..heheheh...

    ReplyDelete
  2. Ohmygod noooo.. idoklah kome nak makan.. bahagian dri badan manusia bukanlah utk dimakan..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.