Ubat Sakit Perut Dan Cirit Birit - Monolog Aku Cuma Di Kiri

September 10, 2016

Ubat Sakit Perut Dan Cirit Birit

Assalamualaikum wbt.

Hari Sabtu datang kembali. Harini aku macam slow sikit nak blogging sebab kepala jadi blur. Pagi tadi duduk depan lappy sambil fikir nak taip apa tapi sampai sudah tak tahu apa yang nak ditaipkan. So diam je lah.

Haaa! Pernah mengalami sakit perut? Cirit birit yang agak kritikal? Aku selalu kena. Tuan suami lagilah, setiap masa especially time nak keluar rumah mesti nak singgah toilet. Salah makan sikit pun ke toilet. Sapu minyak angin pun kejap je ok lepas tu jadi balik.


Then Mama Nora ada bagi makan ubat sakit perut. Nama ubat tu Loramide. Memang berkesan! Kalau sakit perut sampai takde najis dah pun kalau makan insyaAllah akan okay. Kalau cirit birit pun disarankan makan Loramide jugak. In fact pergi klinik pun doktor akan bagi ubat ni dengan air garam. Kalau malas pergi klinik bolehlah ambik Loramide.


Cenggini je rupa ubatnya.

Masa mama aku sakit perut dan diarrhea, Is suruh jugak mama makan ubat ni. Then mama kentut-kentut je lepas tu dah kembali ok. Aku pun berapa hari diarrhea makan ubat ni jugak. Alhamdulillah dah baik. Kalau tak toilet tu dah macam boyfriend part time aku.

Haha! Oklah, tu je nak share. Kbai.

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.