Randomly......... Mood Tak Berapa Nak Stabil - Tunsha Ayunie Punya Belog

September 23, 2016

Randomly......... Mood Tak Berapa Nak Stabil

SALAH AKU!

Memang salah aku perkara ni terjadi. Dalam minggu ni je berapa kali HP aku buat hal. Seriously, bukan sebab beli HP tu murah, tapi sebab salah aku, asal mengamuk je campak HP. Aku lupa itu adalah Smartphone yang ada motherboard segala rooters bagai, mana tahan kalau kau campak-campak.

Masa awal rosak tu memang gelap je skrin, tak lama lepas tu boleh On. Perkara yang sama terjadi, masih boleh On. Tapi sejak semalam, skrin gelap tiba-tiba, aku Off & On balik, skrin tetap gelap. Aku cuba biarkan je dengan harapan nanti on sendiri (coz before this memang HP tu on sendiri), tapi sejak malam tadi sampai SEKARANG , HP aku tak boleh On.

Dalam pada ni barulah rasa menyesal sebab asal marah je campak phone. Lupa kot HP tu beli guna duit bukan air liur. Pengajaran sangat untuk aku ni.

Sekarang ni? ----------- Terus rasa down sebab takde HP. Nak beli lain pun duit cukup-cukup makan je. HP tu bukan sekadar untuk call out-in, tapi untuk bekerja jugak. Orang order barang kepe, semua thru Whatsapp aku.

Sekian, aku nak sambung nangis atas kesalahan diri sendiri. Kbai.

3 comments:

  1. Takde phone memang susah zaman skrg ni..
    In shaa Allah tak lama lagi dapat yg baru. Aaminn

    ReplyDelete
  2. ingatkan ceq sorang je ada habit mengamuk baling phone. rupanya hang pon sama.. hehe.. hang tau berapa banyak jenis phone hancuq dek balingan ceq? >,<
    tapi ceq tak keje so takde hal. takde orang cari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ! Ini tahap mengamuk sangat2 sampai lupa pulak cheq takda duit nak beli HP baru... nangih tak berlagu...........................

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.