Flakka Drug atau Dadah Zombie, Antara Dadah Paling BAHAYA! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

September 26, 2016

Flakka Drug atau Dadah Zombie, Antara Dadah Paling BAHAYA!

Assalamualaikum wbt.

Semua jenis dadah memang bahaya, evendo kalau ambik morphine berlebihan pun bahaya jugak walaupun morphine tu ubat. Dadah ni mempengaruhi otak sampai buat pengambilnya jadi kurang siuman. Bukan tu je, risiko Aids jugak tinggi.


Korang pernah tahu pasal Flakka tak? Flakka atau alpha-Pyrrolidinopentiophenone amat bahaya kepada semua manusa! Baru-baru ni aku ada layan video tentang orang yang ambik Flakka ni.. seram jugak la kisahnya. Siapa yang ambik Flakka Drug  ni perangai dah macam ZOMBIE! Jalan macam zombie... then tiba-tiba attack orang lain, agresif dan banyak lagi la kesan buruk.

Flakka Drug atau 'dadah zombie' ni dah menular kat beberapa negara besar tau, tapi belum masuk Malaysia lagi. Memang jadi huru-hara negara yang terjebak dengan dadah ni.

Kesan kepada penagih dadah jenis Flakka ini adalah kekal ye? Tak ada ubat yang boleh bantu nak neutralkan balik antibodi yang dah dinajisi dadah Flakka ni.

Semoga diri kita dan sekeliling serta rakyat Malaysia terhindar dari Flakka Drug.

Sekian.

5 comments:

  1. Alamak, ada juga dadah macam ni?
    Takotnya.Apesal dorang cipta benda bukan2 ni?

    ReplyDelete
  2. Semoga semua kita terhindar dari musibah dadah ni

    ReplyDelete
  3. truk dadah jenis ni..zombie terus..

    ReplyDelete
  4. lya pnh baca psl dadah ni n tgk video org y ambik dadah ni..mmg jd mcm zombie tu la...

    effect mmg truk

    ReplyDelete
  5. Agaknya nanti kalau zombie jadi kenyataan berpunca dari dadah ni lah agaknya.. Huk3..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.