"Saya Dah Move On, Tapi Sakit Hati" .. - Tunsha Ayunie Punya Belog

August 05, 2016

"Saya Dah Move On, Tapi Sakit Hati" ..

Assalamualaikum wbt. Nampak sangat takde bahan nak tulis apa kan? Oklah cerita ni pasal cinta monyet budak2 yang baru berumur 20 tahun tapi perasan dah DEWASA ! Hahaha, dewasa katanya. Tak cukup dewasa lagi dik oiiiii !!

Aku umur 20 tahun ni pernah jugak la bercinta monyet, kemaruk sampai meraban yang tidak2. Dah umur 20 tahun kan? Desperate dia tu lain macam..... macam la aku akan jadi andartu. Heh ! Well, itulah kali pertama aku betul2 mengenali seorang insan bernama lelaki. So frustrated kena dump tu agak tak terkawal waktu tu.


Normally la umur nak naik ni, waktu ni lah kau belajar macam2 especially hal ehwal dengan lelaki ni. How to manage the situation. Untuk atasi frustrated ni bukan mudah. Ada seorang budak inbox aku, katanya dia dah move-on, tapi sebab dia sakit hati maka dia ganggu ex-dia.

Aku cakap -- " Kalau dah move on, sakit hati macam mana pun kau takkan ganggu dia dah " .. Well, she keep talking yang dia SAKIT HATI. Bila SAKIT HATI ni mean kau BELUM MOVE ON lagi hokeyyyy.............. Sebenarnya kau FRUSTRATED, pls don't deny.

Aku akui, aku tak mudah nak handle perasaan aku mula kena dump dulu, but till when? Orang happy tapi kau nak sedih2 mengenang nasib hiba? erghh ! Maka apa yang aku lakukan, adalah mencari kawan2 yang boleh bawak aku pergi MAKAN. Makan adalah cara untuk aku lepaskan stress aku disamping menyanyi dalam bilik air bawah shower! hahahaha

Yang mana masih frustrated tu, ingatlah .................

Starting TODAY, 
YOU need to FORGET what's GONE. 
APPRECIATE what still REMAINS 
and LOOK FORWARD to what's COMING NEXT.

Sebab bila dah berumur macam aku, rasa rugi meratapi nasib lama2. Aku buang masa sangat dulu dengan menangis dan menangis hanya sebab yang tak berfaedah. Unless, Allah SWT tunjukkan pada aku bahawa "lelaki itu" adalah seseorang yang bukan untuk aku.

Allah SWT gantikan dengan suami sekarang, tak kaya duit, tapi kaya KASIH SAYANG.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.