RESEPI : Timun Pedas @ Spicy Cucumber - Tunsha Ayunie Punya Belog

August 02, 2016

RESEPI : Timun Pedas @ Spicy Cucumber


Assalamualaikum wbt. Nak share resepi dimana awak boleh kunyah2 depan TV, makan dengan nasi dan sebagainya. Resepi ni agak mudah ala Korean Style. In case kalau awak semua dah bosan makan ulam yang tipikal, bolehlah cuba yang ni ye?

RESEPI TIMUN PEDAS @ SPICY CUCUMBER
Bahan-bahan :-
1 batang timun jepun (hiris dalam 2inci, kemudian basuh dan toskan)
¼ cawan bawang merah - dihiris halus
1 batang daun bawang - potong
2 ulas bawang putih - cincang
2 sb sos soya
2 sb serbuk cili/chili flakes
2 st minyak bijan
1 st gula

Cara-caranya :-
Satukan kesemua bahan dan gaulkan. Sedia dihidang, dimakan, dikunyah dan sebagainya. 

Hahaha! Senang gila kan? Dan of course resepi ni dari Maangchi jugak. Aku rindu nak masak sebenarnya, tapi apakan daya aku. Ketidak-selesaan menjadi punca semua ni. Sekian.

2 comments:

  1. Haa.. Mcm tu je ke? Suka2 :D

    Memang kaklong tgh cari pun mknn nk kunyah depan tv. Asyik2 biskut n roti je, badan pun dah macam roti.

    Tq tunsha :*

    ReplyDelete
  2. RESEPI MUDAH TAPI SEDAP MCM ROJAK BUAH PULA

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.