Pendarahan Selepas Hemodialisis - DARI JARI NOVELLA

August 23, 2016

Pendarahan Selepas Hemodialisis


Kadangkala emosi dengan diri sendiri. Dulu tubuh aku normal, walaupun perut bertebuk sana sini, tapi takdela kelihatan sangat in fact sebab dalam baju kan? Bila tangan aku jadi macam ni, ada jugak doktor sindir-sindir aku, --- "Dia nak suruh awak pakai pakaian tertutup laa tu.." .. Adakala aku nak je maki doktor ni, dia sedang bercakap dengan member dia atau pesakit?

Back to basic.

Tadi aku dialisis. Dialisis macam biasa, dah nama pun rutin kan?  Lepas dialisis kenalah cabut jarum, sekali plaster melekat kat jarum, staff nurse tertarik plaster tu dengan jarum2 sekali tercabut, dan terpancut terus darah aku. Banyak pulak tu ! Tapi aku tak salahkan staff nurse. Pressure kat fistula aku ni adakala memang terlalu kuat.

By the way, aku update pasal tangan aku ni. Ramai yang mendoakan dan berikan kata2 positif. Terima kasih banyak2 :')

5 comments:

  1. Ya Allah byknya darah.. Sha tiap2 bulan ke buat rutin ni..?

    p/s: apa la hak doctor nk sindir2 org mcm tu. Tu yg buat org malas nk pegi hospital. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi takde buah pinggang, Sha memang punya rutin macam ni. Every week, 3 kali kaklong.

      Delete
  2. tadi dah komen.. hilang pulak beliau. Aku komen balik ni Auni..

    Seriau wey! Serius~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahaha... aku pulak rasa macam seronokkkk je.. Ehhh tak la, aku fade-up sebenarnya.

      Delete
  3. seram plak tgok darah byk.. huhuk..

    mulut doktor tu xde insurans.. elok cucuk je mulut die.. hihik

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.