Kisah Seram : Lembaga Bermata Merah Di UKM Bangi - Monolog Aku Cuma Di Kiri

August 06, 2016

Kisah Seram : Lembaga Bermata Merah Di UKM Bangi

-Gambar hiasan-

Kisah bila ada seorang student ni join PLKN. Suatu hari tu, lepas makan makan dia terus ikut kawan2 dia ke Fakulti Perundangan. Asalnya nak tengok bebudak PLKN beromen. maklumlah darah muda katanya, hadap laaa benda2 cenggitu.

Lepas tu perut pulak memulas. Diorang ni patah balik dan melepas hajat tu kat toilet masjid. Then sambung journey. Punyalah nak tengok orang buat dosa beromen tu. Sampai je kat pondok guard, dia ternampak ada satu lembaga hitam bermata merah berdiri betul2 sebelah pak guard. Apalagi, plan nak skodeng dibatalkan, siap ajak member2 dia balik dengan alasan tak sedap hati.

Memula member dia suruh rileks, tapi lepas tu member dia sendiri yang ajak balik. Lepas balik je masing2 pakat cerita. Member dia yang memula suruh stay tu pun sebenarnya nampak makhluk tersebut.

Moral of the story, janganlah niat tu tak baik, kekadang makhluk cenggini muncul pun ada asbab musabab jugak. Lainlah kalau nak mencegah.

2 comments:

  1. Pernah masuk ronda2 salam UKM dengan suami.. Luas kawasannya.. Tapi ada beberapa fakulti tu ta ampunnn, jauhnya ke dalam.. Dapat bayang betapa sunyi krikkk krikk krikkk je kalau terpaksa stayback kat fakulti sampai tgh malam.. Hish! Seremmm.. Huhu~

    ReplyDelete
  2. betul tu. niat tu kena baik. tapi kiranya 'mahkluk' tu selamatkan dia dari dosa mata ler =p

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.