REVIEW MAKAN : Sari Ratu Prima, Ampang Point - DARI JARI NOVELLA

July 18, 2016

REVIEW MAKAN : Sari Ratu Prima, Ampang Point


Assalamualaikum wbt.

Bertahun rasanya mengidam nasi padang ni... Dari sebelum kahwin sampai lah dah 3 tahun ni... Mengidam lebih, tapi tak terlaksana lagi... Sampailah hari Jumaat lepas, tuan suami ajak aku pergi makan nasi padang.... nak hilangkan kempunan puan isteri katanya...

Tempat yang aku suggest adalah Pelita Nasi Padang, dekat Taman Putra Sulaiman.. Punyalah pusing2 satu taman, tak jumpa2 tapi tuan suami tak putus asa, dia punyalah round sampailah terjumpa lokasi yang dimaksudkan tapi hampa ------ sebab Pelita Nasi Padang dah tak ada kat situ ! Bertukar jadi kedai makan lain pulak... punyalah sedih.....

Aku ada sedikit kecewa.... then tuan suami tanya, mana lagi ada nasi padang? So aku baru teringat, area Ampang Point ada saru restoran nama Sari Ratu Prima.... kami try makan kat situ...

Masuk2 kedai, aku tengok lauk dah tak macam varieties... Aku datang pukul 2petang gitu... Orang pun dah takde, tinggallah kami berdua baru nak mengisi perut... its ok la... Aku ambik apa yang ada je... Dah masuk, takkan nak keluar pulak...


Gulai Nangka
Terung Balado
Ayam Goreng Special
Ikan Keli
Sambal Balado
= RM 44.25 .

Actually aku tak kisah dengan harga sangat sebab still mampu laaa setakat sebulan sekali nak makan... Hahhaha..... ! aku selalu je mengadu aku susah tapi asyik update makan kat luar..... Kalaulah orang tahu duit yang kami makan ni dari hasil jimat cermat duit OKU tuan suami + duit orang sedekah kat kami... Emmm sekali sekala nak merasa gak makan luar dari kotak...

So... meh nak review sikit..

REVIEW

1) Makanan yang so-so saja.. Takde rasa macam -- "wowwww! sedap gilerrrrrr" ! takde arr camtu.

2) Portion kecik teramat.. dah la depa yang serve, kita tak boleh ambik sendiri.. (kalau ambik sendiri, mahal lagi gamaknya)...

3) Ayam goreng special tu mahal giler rasanya... isi sikit giler.. seriously rasa tak berbaloi langsung..

4) Harga not affordable :)

5) 1.5 out of 5.
.
.
Apapun, itu hanya pendapat aku sebagai customer yang first time makan kat sini.... Bagi aku tiada apa yang menarik untuk aku gambarkan... Emm... Aku cakap dengan tuan suami, kalau ada duit pun mungkin aku dah taknak makan kat sini dah...

Sekian.

2 comments:

  1. ha!! kan da kena review..hehehe..sekarang ni dik,nak makan luar pun fikir banyak kali..bukan ape,harga pun bukan main lagi sekarang ni plus kekadang bukannnya sedap sangat,..

    ReplyDelete
  2. kecewanya bila kena macam ni..harga makanan tak setimpal dengan portion dan rasa..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.