Mood Raya Yang Mati.. - Tunsha Ayunie Punya Belog

July 01, 2016

Mood Raya Yang Mati..

26 Ramadhan 1437h

Assalamualaikum wbt -- salam Jumaat.

Harini Jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan.. Tak lama lagi nak raya dah.. Tapi aku rasa kosong je tahun ni... Tak tahu laa.. Aku dah tak rasa excited macam tahun2 sebelumnya... Orang cakap kalau dah takde feel nak raya tu maksudnya dah nak mati --- emm.. pendek umur la kisahnya...

Entah,

Tahun ni, raya tanpa seorang nenek.. Arwah opah dah 10 tahun tinggalkan kami... Lepas tu arwah maktok menyusul tahun lepas... Yang tinggal cuma atok..  Dekat kampung pulak, tinggal Maktok Trong (panggilan untuk adik arwah opah) .. Itupun mama pujuk balik... Aku tetap rasa malas je... Mungkin condition badan aku... Yang tak tahan panas dan cepat letih...

Baju raya pun ada takde je... tuan suami lagi kesian.. Takde dah baju untuk dia... Pakai jela tahun lepas punya... Mood terpesong gara2 tuan suami berhenti kerja... Duit pun banyak habis sebab terpaksa makan kat luar... emm.. aku tidak dibenarkan masak di rumah ni :(

So, korang punya mood raya macam mana?

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.