Header Ads

VIRAL : Belum Bersedia Memeluk Islam, Berita Accapan Memeluk Islam Adalah Palsu!

Accapan

VIRAL ACCAPAN MEMELUK ISLAM ADALAH PALSU | Semalam menjadi viral bila pelakon & pelawak, iaitu Accapan atau nama sebenarnya Samynathan Rethinan, dikatakan dah convert Islam... Siap kata, Accapan dah tukar nama sebagai Muhammad Ramadhan... ada jugak yang kata nama dia dah tukar dengan nama Shahrin Muhammad...

13450151 10205066736347193 378639739088392608 n

Adakah itu benar? 
SALAH ! Anda salah !

Itu berita palsu yang sengaja diuar-uarkan kerana beberapa foto yang menunjukkan Accapan join berbuka puasa dengan rakan artis Islam yang lain...

accapan (1)

Accapan menegaskan, dia masih belum bersedia untuk memeluk Islam, tetapi dia akui.. dia masih mendalami ilmu Islam... haaa bagus laa tu... sebelum convert sesuatu agama, sebaiknya mendalami ilmu agama itu terlebih dahulu..

Hmm... moral of the story, janganlah terus dan terus share sesuatu yang tidak sahih beritanya... Mungkin dengan berita Accapan memeluk Islam ni sesuatu kebanggaan bagi kita orang Islam, tapi perlu fikir jugak keluarga beliau dan aspek2 lain... Kita hidup dalam berbagai masyarakat... Kan??

UPDATE : Dikatakan Accapan terpaksa menafikan untuk keselamatannya. Ini ada beberapa screenshot yang hakak dapat.


13450872 200750700320372 8363164719498485079 n13432153 200750780320364 3454793580996979707 n

Sekalipun jika ianya benar, sepatutnya biarlah tuan punya badan yang menjelaskan segala perkara... Jangan kita pandai2 walaupun ianya berita yang baik :)

Seorang Gadis Marhaenis,
-Tunsha-

2 comments:

  1. Berita macam ni sepatutnya tuan empunya diri yang warwarkan. Walaupun kita rasa teruja nak kongsi cerita, kena pastikan kesahihannya dulu.

    ReplyDelete
  2. itulah penangan media sosial skarang

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.