Header Ads


June 23, 2016

SINOPSIS PONDOK ITU RUMAHKU (CEREKARAMA TV3)


TAJUK : Pondok Itu Rumahku
PENGARAH : Shuhaimi Lua
TERBITAN : Tanah Beris Film Production Sdn Bhd
PELAKON : Danish Hazriq, Amyza Aznan, Nasir Bilal Khan, Ku Faridah, Amirul Faqeem, Nina Iskandar, Amir Rajalawak, Nafiz Muaz, Farah Nadia, Wilma Muhammad, Faiz Nor, Ikhwan Ibrahim

SINOPSIS
Mengisahkan tentang sebuah keluarga yang miskin dan daif.. Ketua keluarga iaitu Pak Sudin seorang yang gemar berjudi dan berhutang...  Dia dikurniakan 5 orang anak iaitu Syukri, Safuan, Sarimah, Salwa dan Saiful, hasil perkongsian hidup dengan isterinya Rahimah.. Konflik cerita bermula apabila Pak Sudin menjual Syukri kepada sepasang suami isteri yang tinggal dibandar iaitu Suhaimi dan Zaleha akibat kesempitan hidup yang dialaminya.


Jalan cerita dah best dah sebab Nasir Bilal Khan berlakon... Lepas tu Amyza Adnan bawak watak serius leleh gitu.. Cuma sayang je aku tak dapat citer ni... Firstly, hidup menumpang -- so TV bukan kepunyaan aku seorang.... Second -- takde sebab ! Kah !

Mulanya nak tulis review cerita jugak tapi dah tak tengok memang harapan dan angan2 je laaa nak me-review telemovie ni.... *sebak*

Apapun.... siapa yang dah tengok.. best tak?? Korang meleleh menangis tak?? But I'm pretty sure my mum mesti sendu sampai bengkak mata kalau tengok cerita ni... Tengok trailer pun dah rasa sedih.... wuwuwuwu... kbai ~

-Tunsha-

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.