REVIEW MAKAN : Samyang Hot Chicken Ramen - Monolog Aku Cuma Di Kiri

June 03, 2016

REVIEW MAKAN : Samyang Hot Chicken Ramen

SAMYANG HOT CHICKEN RAMEN seakan menjadi evolusi dikalangan tekak2 Melayu kat Malaysia .. Ramai buat challenge siapa paling tahan pedas bila makan ramen yang berasal dari Korea ni... Samyang Ramen pernah menjadi isu halal & tidak halal .... wahhh asal benda viral je mesti di-isukan...

Tapi JAKIM dah sahkan Samyang Ramen yang dihantar ke Malaysia ni halal... Tapi kalau ada logo Halal Korea lah ye.... Masih jugak ada yang was2... Untuk hakakkk, hakakkkk telan je bila hakakkk confident... Malas nak fikir apa dah... Hihi... well, part ni hakakkk nak cakap.. "Cadbury pun boleh jadi haram, camne?"

Panjang bebenau mukadimah kau ye Auni?? Ok, meh meh nak cerita lagi....


DSCN0551


Haritu Qilla , dia inbox aku.... cakap laaa dia nak send Samyang kat aku... Aku pun happy laaa kan orang nak bagi benda free.... Rupanya dia nak suruh aku rasa... Hakikatnya aku dah pernah makan, tapi aku tak sedar part dia nak suruh aku cuba.... So okla, Samyang yang Qilla post berada dalam genggamanku... mihmih

Itupun POSLAJU hantar sampai 2 kali, kali ke-2 Qilla terpaksa cakap penerima OKU... Kalau tak depan takmau hantaq... hamboiiiii

13126675 871191803027443 93266275 n

APA RASA SAMYANG RAMEN?
Aku pun tak tahu nak describes... Hanya macam kau makan mee goreng cuma ianya sangat pedas... Gatal jugak laa kepala aku dibuatnya.... Tips makan, jangan kena bibir, kalau kena... lagilaaa menjejes airmata kau.... Itu kalau yang jenis tak tahan pedas laa... Aku macam so-so je, still boleh tahan.... Takde laa pedas sangat bagi aku... Cuma lepas makan tu, rasa nak lagi dan lagi... Mungkin depa jampi kot ramen ni... hahahaha *joking*...

Sekian review makan dari aku.

Seorang Gadis Marhaenis,
-Tunsha-

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.