Kuatlah... Hikmah Itu Pasti... - DARI JARI NOVELLA

June 22, 2016

Kuatlah... Hikmah Itu Pasti...

17 Ramadhan 1437h.

Dilanda dengan emosi yang huru-hara buatkan aku rasa kosong~kosong~ ... For seriously, aku berapa kali klik backspace sebab aku rasa tak mampu nak menaip..... Sebab rasanya terlalu kosong bila aku emosi....

Bayangkan, perkara yang kau tunggu selama bertahun.... Tuhan hanya pinjamkan sebulan... SEBULAN tidak cukup untuk aku membina sebuah kehidupan yang lebih cerah... DIA pinjamkan aku LILIN, tapi DIA hembuskan semula sehingga malap ---

Aku happy masa suami dapat kerja... Tapi hanya sebulan... Ekonomi sekarang memang tengah breakdown.... Banyak rupanya tempat yang buang pekerja... Termasuklah suami dengan staff lain... 

Actually aku berangan, dengan adanya tuan suami bekerja... Aku merancang nak cari rumah sewa sendiri... dimana aku boleh beribadah dengan tenang... tidak rasa terbeban di rumah mertua... Hati aku tak tenang disini... Mungkin sebab dah lama aku tinggal dengan mertua... Aku jadi tak selesa...

Tapi semuanya mereput.. haha ! Boleh pulak tuan suami diberhentikan dengan alasan kerja tak sesuai... Kalau kerja tak sesuai why dari dulu hired  tuan suami bekerja..? So the mainpoint is... tak mampu bayar gaji.... ok enough with that.

Aku dah redha walaupun rindu nak gosokkan baju dia untuk pergi kerja ! Mungkin ada hikmah kot semua ni... kan kan kan?? 


It's so hard to be strong..
redha itu payah---
tapi aku cuba.

-Tunsha-

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.