Kisah Ramadhan : Kedai Makan Mamak Buka, Kedai Makan Melayu Tutup! - Tunsha Ayunie Punya Belog

June 12, 2016

Kisah Ramadhan : Kedai Makan Mamak Buka, Kedai Makan Melayu Tutup!

Mamak Mee Goreng 1 jpg 712x433 q85 crop
Ilustrasi semata.

Sengaja la kan, nak cerita masa dialisis... rasanya second day puasa... Aku kalau dialisis, tuan suami tak bagi aku puasa... sebab takut aku pengsan... evendo aku tak puasa pun aku tetap pengsan... So he's worried laa kalau puasa it will make me getting worst la camtu...
.
.
So nak jadi cerita, puasa ke-2 tu aku tak puasa, then tuan suami order makan kat kedai mamak... Kedai mamak satu ni best, depa boleh buat delivery untuk patient2 kat hospital.. target depa pun memang patient hospital gamaknya... Bulan puasa pun depa bukak...
.
.
Yang buat aku geli hati adalah patient yang aku panggil Makcik Norgi... Dia pun tak puasa sebab tak larat.... So aku ada geng tak puasa la kat situ... hihi... Then dia pesan, nak makan jugak....
.


Lepas budak delivery tu datang hantar makanan, Makcik Norgi terus tanya..........................

Bulan puasa memang bukak ke? Baguslah... Kedai mamak bulan puasa pun bukak... Tak macam kedai Melayu... apalaaaa... Bulan puasa nak tutup pulak...❞

She's keep talking about the same thing sampai aku berkata2 dalam hati ----- ❝ Serius bebenar Makcik Norgi ni... ❞....

Haha... Jangan ambil hati ye... sekadar random entri... apa yang terjadi bulan ramadhan ni.. No heart feeling ya :) Biasalah, pesakit macam kami ni jenis peluah perasaan orangnya.

Seorang Gadis Marhaenis,
-Tunsha-

2 comments:

  1. XPA SYA UZUR SGT TU WAJIB TINGGALKAN PUASA...TAPI KEDAI MKN MELAYU YG ISLAM XWAJAR BERNIAGA MKNAN TIKA UMAT ISLAM BERPUASAA...KEDAI MAMAAK TU KALLAU ISLLLAM CAMANA PULA BOLEH BUKA YA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai mamak ni bawah apartment Kak Paridah.... & apartment pun kebanyakkan cina yang tinggal situ... Plus patient/pesakit2 kat hospital memang akan amik order kat kedai mamak tu kalau malas nak ke cafe... itu yang kata, diorang target pesakit hospital je...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.