Kisah Ramadhan : Cincalok Sotong Membuatku Obses ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

June 08, 2016

Kisah Ramadhan : Cincalok Sotong Membuatku Obses !

a1

Alkisahnya semalam tuan suami cuti.... so bila cuti ni, kisahnya berbuka kat rumah je laa... Mama Nora masak ayam goreng, gulai terung & ready telur masin... Lepas tu tiba2 dia offer cincalok... Tapi bukan udang.................. tapi.. SOTONG !

Well, untuk orang macam hakakkk jakun la sikit sebab biasa makan cincalok geragau je..... so apa rasa cincalok sotong ni?? *semasa menaip ni air liur dah ngences2 dah ...

Waktu makan dengan nasik tu Allahu.. sedapnya... cuma slack sebab dah letak lauk itu dan ini, so aku tak dapat rasa exactly apa rasa cincalok tu... Tapi memang sedap laaa... untuk tekak rare macam aku kira sedap laa...

a2

Tengok sotong tu macam mentah kan?? Itu kira macam fermented squid laaa... Sotong jeruk kekdahnya... Mungkin ada orang tak boleh hadam rasa cincalok yang sebegini... Untuk tekak aku, memang aku suka... Aku kan suka makan benda2 tak masak... ehh??

Oleh sebab aku amik dekat Mama Nora sikit sangat semalam.... Maka aku pun bukak peti ais malam tu, dan tuang sesudu terus ngap camtu je dalam mulut.... Ok dah dapat dah macam mana rasa dia...

Masin2 sikit, masam2, pedas2... So pedas tu macam buang sedikit rasa hanyir sotong... Tujuan aku update entri ni adalah kerana nak tanya....................................

ORANG-ORANG MELAKA, BOLEH TAK POSTKAN KAT HAKAK CINCALOK SOTONG NI?? mihmih... kk kidding...

Selamat berbuka ye :)

2 comments:

  1. pernah nampaktp tak pernah rasa nk beli pun ...sedap ek ...

    ReplyDelete
  2. Baru tahu. Selama ni cuma tahu cincalok biasa tu aje. Itu pun akak tak makan. Kalau yang rare macam ni, lagilah akak tak boleh telan, dik!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.