Header Ads


May 13, 2016

REVIEW MAKAN : Teochew Chendul, Tesco Extra Ampang

cats

REVIEW MAKAN : TEOCHEW CHENDUL, TESCO EXTRA AMPANG | Assalamualaikum wbt. Aku ni bukanlah penggemar cendol sangat tapi sebab musim panas ni kan, so benda2 cenggitu menarik perhatian aku.. 
.
.
Haritu pergi Tesco Extra Ampang, tujuan nak cari spec tuan suami... Dia peminat rayban tapi nak beli yang mahal2 tak mampu, so cari laaa yang murah2 aje... Tapi takde pulak berkenan di hati.. Pi melencong makan pulak.. Aku makan nasi ayam Linda Onn, lepas tu tetiba perasan depan aku ada orang jual cendol... Penang mari katanyaaaaaaaaaaa.... so aku merintih2 nak tapi sebab perut penuh maka terbatas je laa niat tu...
.
.
Nak jadi cerita, lepas dialisis semalam.. Aku kelaparan... Tekak nak makan laksa walaupun hakikatnya laksa tu tidaklah mengenyangkan pun.. Then terus je tuan suami ajak pergi Teochew Chendul ni... Tercapai hasrat di hati nak makan Assam Laksa & Cendol !!


2

ASSAM LAKSA : Bagi aku kuah dia sangattttttttt sedap ok ! Cuma, mee laksa tu agak lembut sampai aku rasa macam makan kanji ubi je.... Dalam dia aku tak sure sama ada dia letak meat flakes/fish flakes sebab aku confused dengan rasa ketulan2 itu...Kuah dah sedap tapi awat mee laksa tu lain bebenar...? Stress hakakkk...

HARGA : RM 10.90

3

PENANG CURRY : Lemak2 sedap kekdahnya... Tuan suami kata mee kari dia rasa macam mee kari cina... tak pedas... just nice saja... Licin tuan suami makan... Bagi aku yang suka pedas ni, kira so-so je laa mee kari dia... Lain padang lain belalang kan... *eh tetibe*

HARGA : RM 10.90

1

Makan tanpa mempedulikan sesiapa.............
.
.
.
.

4

ORIGINAL CHENDOL : Lastly baru makan cendol.. Tekak aku rasa kurang sesuatu.. Well, mungkin tukang masak @ tukang buat tak sama... So cendolnya pun bagi aku so-so aje.. Mula nak order cempedak chendol, tapi takde laaa pulak so aku beli je laaa yang original....

HARGA : Aku tak ingat :(

Sekadar berkongsi pengalaman makan kat area Tesco Extra Ampang ni... Bagi aku memang so-so-so saja laaa... Takde laaa rasa macam termimpi2... Atau aku kurang selera makan?? Mungkin...... 

Seorang Gadis Gojes,
-Tunsha-

2 comments:

  1. SEDAPNYA SHA/HUBBY MKN CENDOL N LAKSA PENANG MESTI XNAMPAK KAK KAT BELAKANG HEH..HEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah.... akak ada ke masa tu.... hahahha Sha kalau makan memang tak nampak siapa dah :D

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.