Header Ads


May 16, 2016

REVIEW MAKAN : Taiwan House Ampang Point Lagi !

REVIEW MAKAN : TAIWAN HOUSE AMPANG POINT LAGI | Assalamualaikum wbt. Semalam niat nak ikut +Sally Samsaiman pergi event blogger kat Bangi Golf Resort. Hakakkk kemain laa eksaited nak pergi sampai termimpi-mimpi dah sampai Bangi dah pun... Sekali sedar2 badan panas, seram sejuk... demam pulak -- Lepas tu makan ubat, sambung tido, dengan harapan bangun2 nak bersiap pergi... Lastly, masih demam malah perut memulas2 alkisahnya...
.
.
Aku agak frustrated sebenarnya.. Aku memang suka makan buffet... Sebab banyak pilihan makanan aku boleh makan... Aku ni hantu makan sebenarnya once makanan tu kena dengan tekak aku... Ntah laa... duit tuan suami habis untuk aku makan je... sampai dia cakap --- " amboi, kaw2 hang kikis duit abang ye... ? " hahaa !
.
.
Sebab dia tengok muka isteri dia ni frustrated sangat... Marahkan diri sendiri sebab tak sihat, diajaknya aku pergi Ampang Point, makan mee ! Aku memang dah lama mengidam makan kat Taiwan House dalam Ampang Point tu sebab asal pergi je ramai gila.... tapi alhamdulillah, haritu tak berapa ramai sangat...


IMG 20160515 125549

WANTAN NOODLE SOUP : Ini tuan suami punya... Wantan dia tak masin macam fish ball.. Actually fish ball pun takde la masin cuma MSG berlebihan kot... Haha ! Tapi sedap wantan dia... Portion banyak, cili dia pun sedap... Sawi jeruk dia pun sedap... Yang paling best, mee depa buat sendiri.. Mee tarik kekdahnya...

HARGA : RM 13.50

IMG 20160515 125519

PRAWN FISH BALL NOODLE SOUP : Aku macam tak boleh berhenti makan fish ball dia.. Dalam tu ada isi udang... Ya Allah, sedap kemain.. Masa makan plak hari tengah hujan2... Hirup sup, lega tekak -- hilang terus demam hakakkk.... Tapi sebu jugak laa perut sebab portion dia yang banyak itu, perutku yang kecik tidak mampu menampung kos...

HARGA : RM 13.50

IMG 20160515 130135

SPRING ONION PANCAKE : Yang ni buat aku addicted... tuan suami makan dua keping je... Aku makan selebihnya... mihmih... Sos kicap cair + bawang putih tu yang buat aku addict sebenarnya... padahal pancake ni biasa je.. Tepung campur daun bawang, haaa buatlah pancake.. Tapi harga... Yarabbi... Akur je laa sebab teringin..

HARGA : RM 8

Subtotal + tax = RM 37

-------------------------------------------

Oklah sekali sekala makan... Kalau makan selalu kopak jugak laaa kisahnya... Hmm tujuan tuan suami nak belanja ni sebab dia dah kerja harini... So tak tahu bila lagi dia dapat belanja isteri dia yang tersayang ni.... Yelaaa... selamat laaa dia sebab isteri dia ni tak dapat mengikis dah... mihmih ~

Seorang Gadis Gojes,
-Tunsha-

8 comments:

  1. sedap jugak kan...Sally fav kat sana makan Beef Noodles dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha selalu nak try beef noodle, tapi bila nampak ball2 tu terus terbatal niat nak makan beef noodle..

      Delete
  2. owh.boleh pegi try ni tp MG xminat sgt mee ..hehe
    nmpak sodap! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak minat sangat tapi yang ni consider okla.. boleh telan.....

      Delete
  3. ko ni suka try mcm2 jenis mknan kan ....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.