Cemburu Tu.... Normal Ke? - Monolog Aku Cuma Di Kiri

May 19, 2016

Cemburu Tu.... Normal Ke?

black blue calm greem jealous Favim com 274622

CEMBURU TU.... NORMAL KE? | Assalamualaikum wbt.. cemburu tu normal katenye.... Haha ! Zaman aku bercinta, cemburu tu ada... tapi takde laaa tebal sangat... Sebab aku belajar dari pengalaman... kot2 aku beria2 cemburu tapi dia ada perempuan lain....  So lepas kawin dok berkepit dengan suami je... So cemburu tu takde laa timbul sangat... 24hours beb depan mata...
.
..
...

TAPI................. !!!

...
..
.

Sejak dia start bekerja ni... cemburu aku terlebih2 laaa pulak... Asal dia balik kerja je, aku start emo & nangis... Setiapkali balik kerja, dia akan cerita... awek Guardian pandang2 dia sambil senyum2... Aku kenal gak laa awek tu... bila aku dengan tuan suami pun dia perati suami, tapi bila aku pandang... Muka awek tu jadi tension.... kau rasa??
.
.

Aku ni cemburu lebih2 sangat... macam sia2 pulak buat tips tangani perasaan cemburu... Diri sendiri pun tak praktikkan.. Well, rasa lain kot sebab terpaksa berpisah dengan tuan suami seharian... This week dia kerja direct... So aku jumpa dia time pagi & malam je.. Malam pun balik lewat, then tido.... then esok dia sambung rutin... Aku emo lagi pastu... haha !
.
.

Mungkin normal kot, sebab sebelum ni aku tak pernah berjauhan dengan tuan suami... So now dia start kerja, memacam perkara negatif laaa aku fikir... tapi dia tetap yakinkan aku...
.
..
...

"... Abang kerja untuk MASA DEPAN kita tau.... untuk bagi keselesaan pada sayang tau..."...

                                krikkk... krikkk.... krikkk ----- MY BAD, seadanya...

Seorang Gadis Marhaenis,
-Tunsha-

1 comment:

  1. Lumrah manusialah, dik. Mesti nak rasa sedikit cemburu. Kalau langsung tak cemburu pada suami pun susah juga hidup berumahtangga tau. Akak ni dah lama kahwin so rasa cemburu tu takdalah teruk sangat. Ada juga masa-masanya cakap aje direct kat suami kita ni cemburukan dia baik dengan si polan, si polan, si polan! Habis kat situ ajelah. At least dia tahu kita cemburu. Kalau dia buat juga, memang nak ajak gaduh ler ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.