Sikap Zakat Selangor Yang Acuh Tak Acuh.. - Tunsha Ayunie Punya Belog

March 16, 2016

Sikap Zakat Selangor Yang Acuh Tak Acuh..

Lembaga Zakat Selangor mehkerja
Assalamualaikum wbt !

Malas sebenarnya nak tulis pasal Lembaga Zakat ni... Malu pun ada... Yelaa... Kita 'mengemis' mintak pertolongan... Dah laaa mintak tolong, 'langsi' pulak tu... Tapi aku terpaksa sebab hidup suami isteri bergantung kepada duit kebajikan... Suami masih jobless...  Bukan tak mencari, tapi keadaan dia susah.. Alasan, dia OKU... Pergerakan dia agak terbatas sikit... Aku pulak depend dengan duit blogging... Ada rezeki, banyakla dapat... Kalau tak... berhuhuhu aje...

Nak mintak kerja kerani kat hospital, kena isi SPA bagai... umur dia dah 37tahun... emm kekadang aku dah putus redha dah tau... Aku ni nak mintak kerja part-time pun susah... 

Zakat Selangor ni pulak... Suami dah 2-3 kali pergi ke pejabat daerah, untuk ambil duit... selalu kami dapat RM250, tapi dipotong jadi RM150 je.. Bukan kami je kena, ramai lagi sebenarnya... Mula-mula katanya salah update sistem, oklah fine... kami akur...

Pergi lagi,, still sistem tak update... Kata seminggu... lepas tu seminggu lagi.... Kata nak call, sampai harini tak dapat call... Sebenarnya aku dah malu nak update pasal tuntut duit dengan pihak zakat ni... Tapi memang perlu... Duit tu laaa beli makan minum aku... Selain beli barang keperluan untuk aku....

Kalau sebab suami aku dah ada kereta, kereta tu adalah belas ihsan mak mertua aku.. Suami aku tak bayar satu sen pun... Kancil buruk je pun... Hidup pun masih menumpang...

Entahlah ~~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.