Comelnya Pengidap Sindrom Down ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

March 10, 2016

Comelnya Pengidap Sindrom Down !

down sindrom

Assalamualaikum wbt !

aku siang tadi, pergi Giant, area Spectrum Ampang... Then aku ternampak budak umur lebih kurang 4 tahun, sindrom down... 

aku senyum. COMELLLLLLLLLLLL SANGAT !!

Kisahnya, aku teringat dulu mama offer aku jaga bebudak down syndrome ni... tapi pepaham laa... depa ni hyperactive sikit -- emm... actually banyak jugak... Sebab anak kawan2 mak aku ada yang pengidap down syndrome ni...

Cuma... Aku suka tengok wajah2 mereka ni... Tak tahu kenapa... Macam satu ketenangan... The best part bila depa2 ni jadi manja... Allahu... perasaan tu... orang yang pernah mengalami je faham...

By the way, aku pernah jaga bebudak pendidikan khas masa aku ponteng kelas dulu.. dan sememangnya ada di kalangan mereka adalah down syndrome...

Betapa obsesnya aku dengan mereka ni sampai berniat nak ambil anak angkat di kalangan mereka2 jugak sebenarnya....

.
.

Hmmm...
Just random entry by the way... aku tengah turap idea ni... haha !!

1 comment:

  1. ibu bapa yang memilki anak yang ada sindrom down perlu lebihkan rasa kasih sayang

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.