February 12, 2016

#REVIEW - Makan-Makan Di Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram

a

Assalamualaikum wbt !

Dah lama hold nak taip entri ni... 
buzy !

Oklah... haritu 4 Februari 2016 adalah anniversary Abah & Mama yang ke-27 .... Masa tu aku kat Ampang... Then tuan suami ajak balik Rawang so ikutkan je laa... Kami balik hari Sabtu malam....

Chinese New Year jatuh pada hari Isnin (8 Februari 2016)...
Abah teringin nak makan dekat Pantai Jeram, iaitu dekat Aroma Ikan Bakar.. Yelaaa... so far dengar tempat ni sedap... Bila dah kata sedap of coz laaa meronta jiwa nak pergi... So kami pun gerak dari rumah lepas Asar....

Ambil masa 1 jam jugak lah...

Sampai je kat Aroma Ikan Bakar, tengok ramai gilaaaa yang beratur... Kami tak booking so kena walk-in je laa.... Tunggu meja kosong.... Takde laaa kecewa sangat tengok orang ramai time tu.... Then alhamdulillah... dapat meja depan kaunter... jadilah....

Abah kalau boleh nak tempat yang ada sunset view.... dekat pantai lettew... tapi semua reserved !

Dah dapat meja... mama pun beratur nak amik barang basah.... hasil tangkapan dapatlah ikan pari, udang, sotong, lala dan ketam...

b

9

Sambil menunggu.... ambil gambar dulu !!
weeeeefieeeeeeeeeeeeee~~~

ehh?? mana tuan suami??
emm... sebab penat maka dia chill2 kat rumah saje ~

Servis takdela cepat sangat.... lepas order... after 1 jam baru dapat air... then 15minit kemudian dapat nasi dan lain2..... Masa menunggu tu abah dengan adik2 pergi solat maghrib so dorang takde laaa rasa macam masa berjalan lambat... huhu

1

Aku tengok paling berselera makan masa tu Adib dengan Lia.... Adib makan ikan pari macam tak ingat dah kakak dia kat depan dia ni... Lia yang mula2 taknak makan nasik pun asyik bertambah... hahahha dah macam kebulur masing2....

Meh laaa hakakkk tayang apa yang kami makan haritu...

2
IKAN PARI BAKAR SAMBAL
AIR ASAM + SAMBAL KICAP

3
LALA MASAK PEDAS

5
KETAM MASAK PEDAS

4
SOTONG GORENG TEPUNG

6
BUTTER PRAWN

7
KAILAN GORENG IKAN MASIN


Apa yang best di Aroma Ikan Bakar?
Kalau korang duduk kat anjung... Rasa best laaa sebab boleh tengok pantai... Air laut.... Sambil makan sambil dapat ketenangan... Gittew.... Selain tu, takde yang best pun... Cuma masakan dia aku boleh go laa... Ada yang kata so-so... Aku sebab jarang makan sedap2 so aku rasa sedap lah juga,,,,

Apa yang tak best di Aroma Ikan Bakar?
  • Staff : Aku tengok kebanyakkan agak langsi... Tapi oklaa boleh buat kerja... Kita mintak itu ini cepat je sampai...
  • Makanan : Seafood/barang basah semuanya tak fresh... Ikan pari bakar yang kami order ada yang tak masak... Lala pulak kecik alahai.... makan 5 ketul pun belum tentu puas.... Aku rasa yang fresh pun Kailan aje... rangup lagi... aku suka... tak benyek...

8

Terima kasih abahku Encik Muthal'lib sudi belanja makan !!
Happy Anniversary lagi buat Abah & Mama ~

Apa yang aku boleh kata... Kami lebih suka makan kat Bagan Lalang... Memang semuanya FRESH ! Sedap pulak tu... Untuk datang lagi kat Aroma ni... Tahun depan kot... Mungkin?

Cheers. Kbai ~

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.